Πολιτικη & Οικονομια

Πλημμύρισε από τη βροχή η Αίθουσα Διαστημικών Αποστολών του Νίκου Παππά!

Την ώρα που παρουσίαζε την ελληνική σκούπα που ρουφάει το νερό από το διάστημα

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papas.jpg
Ο Νίκος Παππάς και ο bodyguard του την ώρα που παρουσιάζουν την ελληνικής πατέντας διαστημική σκούπα-αντλία

Αντιμέτωπος με μια άτυχη στιγμή ήρθε σήμερα το πρωί ο υπουργός Διαστήματος και Πολιτικός Προϊστάμενος Αστροναυτών Νίκος Παππάς, όταν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος Greeks In Space, πλημμύρησε λόγω της βροχόπτωσης το ρέμα πάνω στο οποίο είχε χτιστεί η Αίθουσα Ελέγχου Διαστημικών Αποστολών.

Πάντως ο υπουργός και οι συνεργάτες του διατήρισαν την ψυχραιμία τους καθώς το νερό ανέβαινε επικίνδυνα, θέλοντας να δείξουν ότι το γεγονός πως η χώρα δεν μπορεί να φτιάξει ούτε ένα φρεάτιο ή να διατηρήσει ένα ρέμα δεν ακυρώνει το γεγονός ότι δικαιούται την θέση που της αξίζεο στο διάστημα και στις νέες τεχνολογίες γενικότερα.

Όπως εξήγησε μάλιστα ο ίδιος, τα φρεάτια και τα ρέματα δεν προσφέρονται για διορισμούς και δημιουργία υπηρεσιών με υπαράριθμους υπαλλήλους, άρα δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μαζί τους. Αντίθετα το διάστημα θα δώσει θέσεις προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ, άρα είναι κάτι πολύ σημαντικό για το μέλλον γενικότερα.

Η τραγική ειρωνία μάλιστα είναι ότι το ποτάμι της λάσπης μπήκε ορμητικά στην Αίθουσα Ελέγχου Διαστημικών Αποστολών την στιγμή ακριβώς που ο Νίκος Παππάς παρουσίαζε την μακέτα της διαστημικής σκούπας που ρουφάει το νερό από την στρατόσφαιρα. Μια ελληνική εφεύρεση της υπηρεσίας διαστήματος που έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με 300 εκ., έχει τελειοποιηθεί σε συνεργασία με την διαστημική υπηρεσία της Βενεζουέλας και βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.

Πάντως λίγο πριν τον σκεπάσει το λασπώδες νερό, ο Νίκος Παππάς πρόλαβε να στείλει ένα tweet: «Ανάμεσα στον χείμαρρο του μπαζωμένου ρέματος και στους έλληνες αστροναύτες, δεν υπάρχει μεσαίος χώρος…».


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ