Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 434

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο ανασχηματισμός πάει μπρος-πίσω

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 434
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
κόκκινη γραμμή 434
κοκκινη γραμμη 434

Στο μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου ο ανασχηματισμός πάει μπρος-πίσω.

Όσο πιο πολλοί αυτές τις μέρες μιλούν για τυχόν πρόωρες εκλογές, τόσο πιο πολύ δεν τις θέλουν. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ.


Στο μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου ο ανασχηματισμός πάει μπρος-πίσω.


Πριν από μερικά 24ωρα ακούγαμε για αλλαγές μετά το συνέδριο της ΝΔ, τον Ιούνιο, μετά όμως το ρήγμα Ρουπακιώτη-Μανιτάκη ακούμε ξανά το σενάριο για μετά το Πάσχα.


Κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν από την κυβέρνηση, κάποιοι περιμένουν να φύγουν και ορισμένοι στη ΝΔ θεωρούν ότι όπως πάνε τα πράγματα, καλύτερα να μην τους προταθεί υπουργείο.


Μισή ώρα κράτησε το υπουργικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένης και της παρέμβασης της υφυπουργού Σκοπούλη για τις δυσλειτουργίες στο υπ. Υγείας.


«Άγνωστος πόλεμος» στην κυβέρνηση για το πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές – πρόωρα το 2013 με τις ευρωεκλογές ή στο τέλος του 2014;


Γονιδιακά αντιμνημονιακά είναι τα μέλη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», είπε στο συνέδριο του κόμματος ο βουλευτής Β. Καπερνάρος. Ξέχασε ότι μερικοί, γονιδιακά, δέρνουν άμα λάχει...


Κρατηθείτε: η πρόταση για μονομερή μείωση του ΦΠΑ εστίασης από την κυβέρνηση δεν ήταν έμπνευση του Ευ. Βενιζέλου.


Σε ανύποπτο χρόνο την είχε εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες και κάποιους βουλευτές της ΝΔ ο... Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.


Θυμάστε έναν Βαρτζόπουλο, ψυχίατρο στο επάγγελμα, στέλεχος της ΝΔ, που είχε προσληφθεί στο Μαξίμου για να βάλει τάξη στην κυβέρνηση;


Τι απέγινε; Μήπως κάνει υπερωρίες, λόγω... επαγγέλματος σε πολιτικά πρόσωπα χρήζοντα βοηθείας;


Ξανά μανά οι ψίθυροι ότι στον προσεχή ανασχηματισμό ο Ευ. Βενιζέλος θα πάρει το Υπουργείο Εξωτερικών.


Αποκλείεται, απαντά ο νυν υπουργός Δημ. Αβραμόπουλος. Τα έχει κουβεντιάσει, λέει, με τον πρωθυπουργό. Ε, και;


Όλο και πιο συχνά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί σε ομιλίες του το case study – σενάρια, δηλαδή, και υποθέσεις για μελέτη και ανάλυση. Για όλους όσοι δεν γνωρίζουν, ας ανοίξουν κάποιο λεξικό!


Οριστικά στα 750 ευρώ βλέπει ο Γ. Μηλιός να «κλειδώνει» ο κατώτατος μισθός, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει με κάποιον τρόπο κυβέρνηση. Αλλά όχι και το βράδυ των εκλογών...


Νομοσχέδιο για τα «επιθετικά ζώα» προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η αναδιάρθρωση της κρατικής μηχανής προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ