Πολιτικη & Οικονομια

Δηλώσεις Τσίπρα μετά την αυτοψία στη Μάνδρα: «Δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση των περιουσιών»

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
diloseis.jpg
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ Andrea Bonetti

Σε δηλώσεις προέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την πολύωρη σύσκεψη που είχε στο περιφερειακό Κέντρο της Δυτικής Αττικής.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με ό,τι αντικρίσαμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Προφανώς πρόκειται για ένα σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Ωστόσο, αυτό το ακραίο φαινόμενο λειτούργησε έτσι όπως λειτούργησε εξαιτίας της συσσωρευμένης αδράνειας, των συσσωρευμένων προβλημάτων κι ελλειμμάτων στα έργα υποδομής αλλά και στον χωροταξικό σχεδιασμό.

Ένα φαινόμενο βεβαίως που δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Ας είναι αυτοί οι άνθρωποι που χάσαμε οι τελευταίοι.

Ας αποτελέσει αυτό το έναυσμα για όλους μας προκειμένου να επιδείξουμε εγρήγορση για την αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών του χωροταξικού σχεδιασμού για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα».

«Σήμερα στη σύσκεψη πρωτίστως ασχοληθήκαμε με το επιχειρησιακό σκέλος και να μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα αγνοούμενους.

Η προσπάθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής και των εθελοντών είναι συγκινητική. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε κι άλλους ανθρώπους εν ζωή.

 Να μην αυξηθεί άλλο ο αριθμός των νεκρών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Μας απασχόλησε, επίσης, επιχειρησιακά η άμεση δυνατότητα αποκατάστασης των νοικοκυριών, η άντληση των υδάτων, η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και βεβαίως άμεση προτεραιότητα τα συνεργεία των μηχανικών για να καταγράψουν τις πληγές, τους πληγέντες», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Είναι δέσμευση μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση, επούλωση των πληγών κι αποκατάσταση των περιουσιών. Είτε αυτό αφορά νοικοκυριά είτε αυτό αφορά επιχειρήσεις.

Θέλω να πιστεύω ότι η συντονισμένη αυτή προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Για τους ανθρώπους που χάσανε τους δικούς τους, για όλους εμάς που ζούμε ένα βαρύ πένθος, νομίζω ότι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Ας αποτελέσει επαναλαμβάνω το έναυσμα για εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα συσσωρευμένων δεκαετιών», επισήμανε καταλήγοντας.

 

 

 
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

androulakis-adwnis
«Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις» - Η ανάρτηση Γεωργιάδη για την επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καισαριανή

«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής»
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής»

Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για 4ήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη και ανησυχητική

«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY