Πολιτικη & Οικονομια

Καφαντάρη για τους 15 νεκρούς στη Δυτ. Αττική: «Φταίνε τα ακραία φαινόμενα που είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής»

Η τοποθέτηση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΚΚΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kafantari.jpg
eurokinisi

Σε ακραία φαινόμενα που οφείλονται και στην κλιματική αλλαγή απέδωσε την εκτεταμένη καταστροφή στην Δυτική Αττική και τους 15 θανάτους η κυρία Χαρά Καφαντάρη, με παρέμβασή της στη Βουλή, σπεύδοντας παράλληλα να επισημάνει πως στη Βόννη διεξάγεται η κρίσιμη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

«Εξοργίζεται τον κόσμο όταν μιλάτε για κλιματικά φαινόμενα ενώ οι ευθύνες σας είναι εγκληματικές. Τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν αναγκαία στην περιοχή και δεν τα κάνατε» απάντησε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ

 «Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ θύματα (σ.σ. αυτή ήταν η επίσημη καταγραφή την ώρα της τοποθέτησής της) και οφείλουμε να εκφράσουμε ως Βουλή τα συλλυπητήριά μας και τη βαθιά θλίψη» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε η κυρία Καφαντάρη:

«Οφείλουμε επίσης να δράσουμε για να είναι παρών ο κρατικός μηχανισμός και να μην πάρει κι άλλες διαστάσεις η καταστροφή.

Τελικά τα ακραία φαινόμενα που είναι και συνέπεια της κλιματικής αλλαγής πρέπει  η πολιτεία να τα αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα. Είναι ευκαιρία μιας και αυτή την περίοδο διεξάγεται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Βόννη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ