- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έφεραν μες στη νύχτα τροπολογία-δώρο ύψους 20 εκατ. ευρώ στους καναλάρχες
Προκειμένου να εξισορροπηθεί η εισφορά για τον ΕΔΟΕΑΠ
«Δωράκι» 20 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος, αποκλειστικά για καναλάρχες έφερε νύχτα στην Βουλή η κυβέρνηση την ώρα που επιβάλει εισφορά 2% επί του τζίρου στο σύνολο των επιχειρήσεων ΜΜΕ (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ενημερωτικά sites κλπ).
Σύμφωνα με την τροπολογία που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα και φέρει την υπογραφή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προβλέπει γενναία μείωση του συντελεστή φορολόγησης των τηλεοπτικών διαφημίσεων που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες καναλιών σε 5% από 20% που είναι σήμερα.
Η μείωση θα ισχύσει από 1η Απριλίου 2018 και θα αφορά τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που θα λάβουν άδεια από τον επικείμενο διαγωνισμό.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, τις οποίες επικαλείται το Πρώτο Θέμα, το «δώρο» των 20 εκατ. ευρώ ανά έτος προωθήθηκε για την εξισορρόπηση της εισφοράς 2% επί του τζίρου που επιβλήθηκε στο σύνολο των επιχειρήσεων ΜΜΕ, δηλαδή σε κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ίντερνετ και λοιπές μιντιακές επιχειρήσεις προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά ο ΕΔΟΕΑΠ.
Να σημειωθεί ότι η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων που εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις προτεινόμενες διατάξεις «επέρχεται μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η οποία εκτιμάται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ περίπου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.