Πολιτικη & Οικονομια

Οι απαντήσεις του Forrest Gump 248

Μέλος του συλλόγου για την προστασία του δεύτερου δαχτύλου του ποδιού από την κακοποίηση που υφίσταται λόγω του μικρού ανοίγματος στα γυναικεία παπούτσια τύπου “pip-toe”

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 248
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
39621-89101.jpg

Δηλαδή, τώρα, το μέτρο για τη νομιμοποίηση των παράνομων ημιυπαίθριων χώρων θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας;

Όχι. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, γιατί οι ημιυπαίθριοι χώροι είναι μόνο κατά το ήμισι παράνομοι, δεδομένου ότι το υπαίθριο σκέλος τους είναι καθ’ όλα νόμιμο. Άρα και τα έσοδα θα είναι μισά. Όμως αν πάει καλά το μέτρο, θα εφαρμοστεί πλήρως και σε άλλου είδους παρανομίες, η νομιμοποίηση των οποίων θα δώσει ανάσα ζωής στο δημόσιο χρέος. Π.χ., όποιος περνάει με κόκκινο θα μπορεί έναντι ενός ποσού να γίνεται νόμιμος και να αποκτά το προνόμιο να μην ξανασταματήσει ποτέ σε φανάρι. Ή κάποιος που εκδίδει γυναίκες δεν θα εξανεμίζει το εισόδημά του λαδώνοντας, αλλά θα πληρώνει το κράτος και θα μπορεί να συνεχίζει τη δουλειά του νόμιμα. Για πολλαπλασίασε τους άπειρους νόμους επί όσους θα ήθελαν να τους καταπατήσουν νόμιμα και θα δεις ότι έχουμε βρει επιτέλους τη λύση για το πώς θα γίνουμε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Εδώ και είκοσι χρόνια ακούω γι’ αυτό το «γνωστό μοντέλο» που εκδίδεται και παίρνει ναρκωτικά. Γιατί δεν μας λένε επιτέλους ποια είναι, μπας και καταφέρω να πάω κι εγώ μαζί της;  Έστω και τώρα που, λογικά, μετά από τόσο καιρό και τόσες καταχρήσεις, θα έχει σίγουρα γεράσει.

Μην μπερδεύεσαι! Η περίφημη «γνωστό μοντέλο» δεν είναι ιδιότητα αλλά παρατσούκλι, και γράφεται «Γνωστομοντέλω» (κατά το «χοντρέλω»).  Έτσι χαρακτηρίζονται στα «τηλεορασίστικα» όσες εκδίδονται με τη βοήθεια ενός αλλοδαπού που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Γνωστοστιλίστας» (μάλλον από τη Νικαράγουα θα είναι, όπως οι «Σαντινίστας»). Και δεν σου λένε ποιοι είναι, γιατί, αν δεν το ξέρεις, θα πιστεύεις πάντα ότι μπορεί να είναι ο καθένας. Οπότε δεν θα στερηθείς τη χαρά του «κυνηγού», που είναι και η μισή απόλαυση.

Άκουσα ότι στο Elysee, αντί να πετάνε γαρίφαλα, σπάνε πιάτα. Πώς το ξαναθυμήθηκαν έπειτα από τόσα χρόνια;

Μα είναι προφανές ότι τα πιάτα επανήλθαν λόγω οικονομικής κρίσης, σαν μια συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας. Τα σπας για να δείξεις ότι δεν σου χρειάζονται, αφού λόγω οικονομικής κατάρρευσης δεν έχεις φαγητό να βάλεις μέσα τους. Και επιπλέον, τώρα που οι πελάτες για να βγουν πρέπει να μαζεύουν χρήματα από το υστέρημά τους, πρέπει να είναι σίγουρο ότι θα ευχαριστηθούν. Αφού λοιπόν μόνο με τα τραγούδια είναι πολύ αμφίβολο ότι θα διασκεδάσουν, το μαγαζί τούς προσφέρει και μια ακόμα εναλλακτική για ατέλειωτες ώρες κεφιού: να προσπαθούν να πετύχουν τον τραγουδιστή με τα πιάτα, ενώ αυτός θα προσπαθεί πανικόβλητος να τα αποφύγει.

Γιατί πια έγινε τόση μεγάλη φασαρία επειδή ο Γ. Παπανδρέου ταξίδεψε από το Λονδίνο στην οικονομική θέση και όχι στην business class;  

Διότι διέπραξε ένα ταξικό πραξικόπημα με στόχο τους «μη προνομιούχους». Αν αρχίσει ο καθένας να πηγαινοέρχεται με τόση ευκολία, ανάμεσα στους πραγματικά σημαντικούς (της business class) και στους ασήμαντους (της oικονομικής), οι «ασήμαντοι» χάνουν το προνόμιο να ζηλεύουν τους «σημαντικούς». Άρα τους στερεί το κίνητρο να παλέψουν για να μπορέσουν κι εκείνοι μια μέρα να ανέβουν κατηγορία, αφού το να κάθεσαι στην business δεν θα σημαίνει πια αυτόματα ότι είσαι «κάποιος». Γι’ αυτό άλλωστε και η φασαρία προήλθε από αυτούς που κάθονταν στην business. Γιατί ήθελαν ο «λαός» να συνεχίσει να προσπαθεί να γίνει σαν αυτούς, ώστε η χώρα να προχωρήσει επιτέλους μπροστά.

Ποιος θα αποφασίσει να αποκαλύψει επιτέλους στη Μαριάννα Ντούβλη ότι στις γυμνές φωτογραφίες της στο Playboy το photoshop κάνει «μπαμ»; Είναι σωστό να την αφήσουν να νομίζει ότι είναι έτσι στ’ αλήθεια;

Μα έτσι είναι στ’ αλήθεια! Οι διαφορές με την πραγματικότητα οφείλονται στο ότι η πραγματικότητα έχει προσωπικά μαζί της και της προσθέτει κιλά στο photoshop.

Εφόσον αυτή η «ηλεκτρονική ομπρέλα» που αποκλείει τη χρήση κινητών δεν μπήκε στον Κορυδαλλό γιατί μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες λόγω ακτινοβολίας, όπως λένε, γιατί χρησιμοποιείται στη Βουλή;

Διότι, σύμφωνα με έρευνες, όσοι βάφουν τα μαλλιά τους δεν κινδυνεύουν.  

nikos.zachariadis@gmail.com

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ