Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 432

Δουλεύουμε ετησίως για τις πληρωμές στην εφορία μέχρι τον Σεπτέμβριο και μόλις για τρεις μήνες για εμάς

Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 432
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν παίρνει μόνο ο Αντώνης Σαμαράς τηλέφωνα στα υπουργεία –ακόμα και σε γραμματείς– για έλεγχο. Κάποιοι επίσης τον καλούν στο Μαξίμου.


Ανάμεσά τους και ο Φούχτελ, που έχει πάρει θάρρος. Του το έχει δώσει πάντως ο πρωθυπουργός...


Εύγε του πρωθυπουργού στον ξενύχτη αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τις μέρες της διαπραγμάτευσης.


Νότης Μηταράκης: από τους πλέον ευνοούμενους του πρωθυπουργού. Σε βαθμό ενοχλητικό για τους συναδέλφους του.


Δεν πρωταγωνιστεί μόνο σε ντοκιμαντέρ ο Γιάννης Μπουτάρης. Μεσολάβησε να παίξουν πλάνα της Θεσσαλονίκης σε τουρκικό σίριαλ, για τουριστικούς λόγους.


Μέχρι και 60% κόπηκαν οι μισθοί των πανεπιστημιακών στην Κύπρο. Ανάμεσά τους επλήγησαν και οι «δικοί μας» δάσκαλοι, Γιώργος Βουλγαράκης και Γιάννης Βαληνάκης...


Η Χρυσή Αυγή καταδίκασε τις «προβοκάτσιες» μελών της, που αποδοκίμασαν τον Μ. Βορίδη στη Λαμία. Ήταν, λέει, «εκτός γραμμής». Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά.


Στατιστική συμφοράς: Δουλεύουμε ετησίως –όσοι δουλεύουμε– για τις πληρωμές στην εφορία μέχρι τον Σεπτέμβριο και μόλις για τρεις μήνες για εμάς.


Απάντηση υπουργού στη δυσφορία Α. Σαμαρά για τις φτωχές επιδόσεις του: «Αφού εδώ και καιρό μας έχει στη μαύρη λίστα, γιατί να σκοτωθούμε»;


Αν ακόμα και ο Κώστας Καραμανλής χαρακτηρίζει τα σενάρια δολοφονίας του ως αφελή, τότε γιατί τα κυκλοφορούν δικοί του άνθρωποι;


Καθημερινές προσχωρήσεις δημοσιογράφων, συνδικαλιστών κ.λπ. αναγγέλλει ο ΛΑΟΣ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.


Απαράδεκτη η σμίκρυνση του δημόσιου τομέα, δηλώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη. Κάποιοι νοσταλγούν τις μέρες δόξας (των διορισμών).


Απογοητευμένος ο Μίμης Ανδρουλάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ειδικά μετά τη στάση του στην κρίση στο Κυπριακό. Δεν είναι ο μόνος.


Έχουμε αναλάβει το στοίχημα να επεξεργαστούμε ένα πιο συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, είπε ο Δημ. Παπαδημούλης. Πότε με το καλό;


«Το Κόμμα Εργατών Κορέας (ΛΔ Κορέας) σημειώνει : «Το κόμμα μας εκφράζει τη βαθιά του εκτίμηση και την πλήρη στήριξή του για το δίκαιο αγώνα του ΚΚΕ». (Από τον «Ριζοσπάστη»)


Το πνεύμα των Κιμ δεν ήταν δυνατό να λείψει από το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Όπως και το Μπάαθ του Άσαντ από τη Συρία.