- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ρουπακιώτης: «Όχι στον τρόμο των επιόρκων»
Δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης
«Όχι» στον «τρόμο των επιόρκων» που «δημιουργεί κακό και στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην ηρεμία εκτέλεσης των καθηκόντων των υπαλλήλων», είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Η συζήτηση ξεκίνησε έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση για τις ανάγκες σε δικαστικούς υπαλλήλους. Ο υπουργός παρατήρησε ότι πολλοί βρίσκονται υπό τον τρόμο των επιόρκων υπαλλήλων.
«Όσο είστε αντίθετοι είμαι και εγώ αντίθετος να συνεχίζουν να ασκούν καθήκοντα όποιοι έχουν παραβιάσει το νόμο. Είτε έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα είτε πειθαρχικά παραπτώματα. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να χαρακτηρίζουμε τους πάντες επιόρκους, μου δίνεται η δυνατότητα να σκεφτώ ότι δημιουργούμε ένα ψυχολογικό κλίμα επιόρκων που εγώ στα όσα χρόνια ασκώ τη δικηγορία για πρώτη φορά ακούω με τέτοια ένταση. Να δημιουργείται, δηλαδή, ένα ψυχολογικό κλίμα που αποβαίνει σε βάρος της ευρυθμίας της διοίκησης και της ηρεμίας των ίδιων των υπαλλήλων», τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η συζήτηση αφορά εκείνους που παρανόμησαν και διέπραξαν ποινικά αδικήματα ή βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, οι οποίοι «δεν έχουν θέση στο Δημόσιο». «Να αποφύγουμε όμως αυτόν τον τρόμο των επιόρκων διότι δημιουργεί κακό και στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην ηρεμία εκτέλεσης των καθηκόντων των υπαλλήλων», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Ρουπακιώτης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα στοιχεία που παραθέτει σε πρόσφατη ανάρτηση του
Αναμένει ανακοίνωση και από την ΕΛΑΣ αλλιώς όπως λέει πρέπει να παραιτηθεί ο αρχηγός της - Τι απαντάει ο υπουργός Υγείας
Γραμματέας της Κ.Ο. ο Δημήτρης Τζανακόπουλος
Στα ίχνη τους μέσω του ειδικού αλγόριθμου
«Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση κατά Ζωής» προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΠτΔ για συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς
Παρότι ο υπουργός δεν βρισκόταν στην αίθουσα
Η συλλυπητήρια δήλωσή του πρωθυπουργού για τον θάνατο του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου
Τι συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρώην πρωθυπουργό
«Δεν θα επιτρέψω στην πλάτη μου να παιχτούν τέτοια παιχνίδια»
Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ
Υπερασπίζεται τον διάλογο Αθήνας-Άγκυρας, απαντά σε Σαμαρά και σχολιάζει πολιτικές ισορροπίες
Όσα είπε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών
Ο Ερντογάν, το Μάτι, οι αμβλώσεις και ο «Άνθρωπος»
Δεν θα παραστεί η Αθήνα στη σύνοδο της 19ης Φεβρουαρίου – Απουσία και άλλων ευρωπαϊκών χωρών
Η RealPolls αποτυπώνει προβάδισμα ΝΔ, ανάκαμψη ΠΑΣΟΚ και κόπωση νέων εγχειρημάτων
Αντιδράσεις στελεχών για την εκλογή συνέδρων – Η Χαριλάου Τρικούπη απαντά περί «διαυγών κριτηρίων»
Το «αντίο» της Νέας Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.