Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 431

Ξαφνικά οι Έλληνες τραπεζίτες έγιναν συμπαθείς στο όνομα του αφελληνισμού

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 431
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38588-86894.jpg

«Έχει αντιληφθεί ο Α. Σαμαράς ότι τα ψωμιά της κυβέρνησης είναι μετρημένα;» αναρωτήθηκε γηραιός πολιτικός άνδρας της παράταξης, μετά το Βατερλό με τις τράπεζες.


Παραδόξως, ο πρωθυπουργός μάλλον εμφανίζει άγνοια κινδύνου. Οχυρώνεται στο Μαξίμου με το «όπλο» της πανοπλίας του πρωθυπουργού.


Ποιος αποφασίζει για τον ανασχηματισμό; Ο πρωθυπουργός ή οι αρχηγοί; Άδ. Γεωργιάδης εναντίον Θ. Μαργαρίτη, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης εναντίον Ν. Ανδρουλάκη. Ούτε σε αυτό δεν συμφωνούν.


«Το αν και πώς θα γίνει ανασχηματισμός αποτελεί πλέον κριτήριο ισχύος ή αδυναμίας του πρωθυπουργού» είπε βουλευτής της συγκυβέρνησης.


Φαινόμενα των καιρών. Άνθρωπος του Μαξίμου που μας διαβεβαίωνε το περασμένο Σάββατο ότι η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank θα γίνει, μας εξηγούσε την επομένη τα καλά της χωριστής ανακεφαλαιοποίησης. Ανερυθρίαστα.


Αφιερωμένο εξαιρετικά στα κόμματα της Αριστεράς: ξαφνικά οι Έλληνες τραπεζίτες έγιναν συμπαθείς στο όνομα του αφελληνισμού. Πάνε οι κόκκινες γραμμές!


Ο Δημ. Αβραμόπουλος θεωρεί ότι κακώς έρχεται για έλεγχο η τρόικα στην Αθήνα. Η κυβέρνηση πρέπει να στέλνει κλιμάκιο στις Βρυξέλλες για διαβουλεύσεις. Τόσο απλά.


Θερμός υπέρμαχος του μποϊκοτάζ της εκπομπής του Γ. Πρετεντέρη στο Mega ο Νίκος Βούτσης, που ήταν να πάρει μέρος σε αυτή την περασμένη Δευτέρα.


Μάλιστα, έλεγε πως είχε εισηγηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και παλιότερα μποϊκοτάζ εκπομπών, αλλά τότε είχε κριθεί πρόωρος ακτιβισμός. Ενώ τώρα...


Ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, που επίσης επέλεξε να μην πάει στην εκπομπή «Ανατροπή», μάθαμε ότι ενδιαφέρεται να εκλεγεί βουλευτής στις προσεχείς εκλογές μέσω ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Παρεμπιπτόντως, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση για την εκπομπή Τράγκα-Χρυσής Αυγής (σημειώσατε 2) στο παρά πέντε των δελτίων της Δευτέρας και αφού είχε γίνει ντόρος για τη σιωπή του ολημερίς.


Όχι 150.000 αλλά 180.000 «κινητικότητες» υπαλλήλων προβλέπει το σχέδιο Μανιτάκη για το Δημόσιο. Μέσω συνταξιοδότησης, κυρίως. Δηλαδή, πάλι το βάρος στα κρατικά ταμεία;


Με την ευκαιρία, οι συνταξιοδοτήσεις για τους κάτω των 60 έφτασαν αισίως τις 200.000. Σε χαλεπούς καιρούς.

Αποκαρδιωτική εικόνα στα τρία μέχρι τώρα προσυνέδρια της ΝΔ. Ελάχιστοι παρόντες κάτω των 40 ετών.


Με την ευκαιρία... Η ΝΔ σε μυστικές μετρήσεις εκτιμά ότι έχει χάσει το 90% της επιρροής της στους απόστρατους και τις οικογένειές τους. Μαντέψτε πού μετακινούνται.


Ο απόστρατος Φράγκος Φράγκου κάνει επίδειξη δύναμης με συγκεντρώσεις για την παρουσίαση του βιβλίου του ανά την επικράτεια. Πάει και αυτός για κόμμα; 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ