Πολιτικη & Οικονομια

Αντιστασιακός Αλέξης στην τηλεοπτική συνέντευξη τύπου

Επίθεση και σε Βενιζέλο-Κουβέλη για συνενοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38055-81845.jpg

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη τύπου που ξεκίνησε στις 11.30 στην ΕΤ1 άσκησε σκληρή κριτική τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και στους Βενιζέλο και Κουβέλη, που του κατηγορεί ότι πέρασαν από το σοσιαλισμό στη βαρβαρότητα και από την άρνηση στη συνενοχή. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαστε οπαδοί ενός ρεαλισμού που αγνοεί τη θέληση όσο και τη δύναμη των λαών. Θέλουμε για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσουμε, εμείς αν σε κάτι διαφέρουμε είναι ακριβώς αυτό. Δεν πρόκειται να πούμε “ναι” κάτω σε οποιαδήποτε συνθήκες» και πρόσθεσε ότι «δε θα πούμε “ναι” στη διάλυση της κοινωνίας, στην καταστροφή της οικονομίας, δεν πρόκειται να πούμε “ναι” στην εκποίηση της Ελλάδας».

Κατηγόρησε τον Σαμαρά ότι υποδεχθεί την τρόικα με μια ανθοδέσμη από “ναι” και θα πει ναι στο χάρατσι και τις απολύσεις. Στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης, ενώ ενδεικτικό το φινάλε της ομιλίας του: «Η δική μας απάντηση είναι ξεκάθαρη. Αντίσταση, Αντίσταση, Αντίσταση».

Όσον αφορά το θέμα «εντός ή εκτός ευρώ», ο Τσίπρας απάντησε στους δημοσιογράφους: «Δεν αποτελεί επίκεντρο το θέμα του ευρώ. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας δεν είναι αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ, αλλά το αν θα είμαστε ή όχι στη λιτότητα» και τόνισε ότι «το βασικό μας διακύβευμα είναι να αποφύγουμε τη λιτότητα. Στόχος μας είναι να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη, να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και όχι να σώσουμε το ευρώ πάση θυσία». Τέλος μίλησε και για τις τράπεζες σημειώνοντας ότι «σήμερα ο ελληνικός λαός χρεώνεται τις τρύπες των τραπεζών. Για το λόγο αυτό οι τράπεζες πρέπει να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ