- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατερίνα Παπακώστα για τη διαγραφή: Δεν προκάλεσα εγώ αυτή την απόφαση (video)
«Είμαι ανεξάρτητη βουλευτής παρά τη θέληση μου»
Στην απόφαση διαγραφής της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε: «Είμαι ανεξάρτητη βουλευτής παρά τη θέληση μου. Σκοπεύω να μείνω ανεξάρτητη βουλευτής ούσα παράλληλα και στέλεχος της ΝΔ, διότι αυτό δεν μπορεί να μου το στερήσει κανείς...».
«Ελπίζω αυτή η απόφαση να ωφελήσει τη ΝΔ. Δεν είμαι εγώ εκείνη η οποία προκάλεσα αυτήν την απόφαση, ελήφθη μία απόφαση, οι επιλογές μας κρίνονται, αξιολογούνται και έχουν και συνέπειες" επισήμανε.
«Νομίζω ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και αποφάσεις δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση... Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ενοχλούν οι φωνές και μάλιστα βουλευτών οι οποίοι έχουν μία διαδρομή... Κάτι που δεν είναι στα δικά μου χέρια και δεν είναι υπαιτιότητας δικής μου, ξεφεύγει από τη δική μου σφαίρα δράσης. Εγώ αυτό που θα κάνω είναι να κάνω τη δουλειά μου στο κοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα, κάθε απόφαση, κάθε επιλογή ιδιαίτερα στην πολιτική στη συνέχεια δημιουργεί γεγονότα... Θέλω τη ΝΔ μεγάλη, τη θέλω στο μεσαίο χώρο, τη θέλω να ενώνει και όχι να διχάζει», ανέφερε η κ. Παπακώστα.
«Θεωρώ πως η έκφραση γνώμης δεν είναι λόγος για να πει κάποιος στον βουλευτή ότι 'εσύ διαγράφεσαι από την κοινοβουλευτική ομάδα'. Με την έκφραση γνώμης ελήφθη μία απόφαση η οποία ελπίζω να ωφελήσει τη ΝΔ... Δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα και δεν θέλω να αποδείξω τίποτα, διότι υπάρχει μία στάση ζωής, μία συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά, ένα συγκεκριμένο πολιτικό status από την πλευρά μου και μία διαδρομή η οποία δεν ήταν ποτέ ευκαιριακή», σημείωσε η πρώην βουλευτής της ΝΔ.
Ερωτώμενη για το αν υπάρχει θέμα σύγκρουσης με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, η βουλευτής απάντησε: «Εγώ δεν συγκρούομαι ποτέ με πρόσωπα. Όταν διατυπώνω τη γνώμη μου, τη διατυπώνω έτσι ώστε να έχει πολιτικό περιεχόμενο, δεν έχει ποτέ προσωπικές αναφορές. Αυτή είναι πάγια δική μου θέση από το 2000. Εγώ τοποθετούμαι επί πολιτικών συμπεριφορών... Δεν είμαι ευκαιριακή, έχω μία συνέπεια στην πολιτική μου διαδρομή, εξάλλου δεν έφυγα εγώ από τη ΝΔ, είμαι παρούσα, θα εξακολουθήσω να είμαι παρούσα, με διατρέχουν οι απόψεις, οι αρχές και οι αξίες της ΝΔ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Η απάντηση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εδώ και 1 χρόνο ακούμε για το κόμμα Σαμαρά, κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.
Όσα είπε ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού και η απάντηση του υπουργού Υγείας
Με ειδική σήμανση στο ράφι και μέσω της «PosoKanei» η ενημέρωση των καταναλωτών
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος, όσο το τι θα πει.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.