Πολιτικη & Οικονομια

Θετική εισήγηση των θεσμών για την εκταμίευση των 800 εκ. ευρώ

Αυτά που έχουν απομείνει από τη δεύτερη αξιλόγηση 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378157-780529.jpg

Θετική θα είναι η εισήγηση των θεσμών όσον αφορά την εκταμίευση των 800 εκ. που απομένουν από την δεύτερη αξιολόγηση στο Εuroworking group της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται σε σημείωμα που έχει διανεμηθεί στα μέλη του Εuroworking group από εχθές και έχει στην κατοχή του ο skai.gr «τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ικανοποίησε τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα ESM».

Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης από την δεύτερη αξιολόγηση συνδεόταν άμεσα από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εγγράφου η ελληνική πλευρά ξεπέρασε τον στόχο αποπληρώνοντας 1,524 δισ. ευρώ.

«Οι θεσμοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών ήταν ικανοποιητική» αναφέρει το σημείωμα, και συμπληρώνει ότι «οι διαρθρωτικές αδυναμίες που προκαλούν τη συσσώρευση νέων καθυστερούμενων οφειλών παραμένουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό».

«Οι θεσμοί προτρέπουν τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν τις εργασίες του για τον έλεγχο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2018» σημειώνεται στην συνέχεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.