Πολιτικη & Οικονομια

Έρχεται «καθαρή έξοδος» και «κοινωνικό μέρισμα». Το 'πε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο «πιο ασήμαντος υπουργός της κυβέρνησης» είναι σίγουρος για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την προσέλκυση επενδύσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378021-780173.jpg
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τη βεβαιότητά του ότι θα δοθεί και εφέτος κοινωνικό μέρισμα και η χώρα θα πετύχει μια «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου, το οποίο πραγματοποιείται στα Ιωάννινα, ξεκαθάρισε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει και η Ελλάδα θα πάρει την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, ενώ αναφορικά με την ανάγκη λήψης νέων μέτρων υπογράμμισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Μετά την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα» ανέφερε και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Θα ξαναβγούμε στις αγορές

«Βγήκαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις αγορές και θα ξαναβγούμε ίσως σύντομα, όχι για να βγάλουμε καινούρια λεφτά, αλλά για να διαχειριστούμε το χρέος μας, για να είναι πιο ελκυστικά τα ομόλογα μας όταν ξαναβγούμε μετά από το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Έχουμε μια οικονομία που επιστρέφει στην ανάπτυξη και στο πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2017» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι θα έρθουν επενδύσεις στη χώρα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «θετικό» το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «ρίχνουν διαρκώς τόσο χαμηλά τον πήχη που ο καθένας θα μπορούσε να τον περάσει και τα νέα που φτάνουν διαψεύδουν την καταστροφολογία, η οποία όμως κάνει ζημιά στην οικονομία».

«Ο πιο ασήμαντος υπουργός»

Για τον εαυτό του είπε ότι «είμαι ο πιο ασήμαντος υπουργός της κυβέρνησης», καθώς «η πραγματική δουλειά σε οποιαδήποτε κοινωνία είναι πως φέρεσαι στα παιδιά σου μέσω της Παιδείας (που τους δίνεις), τι νοσοκομεία έχεις, τι δικαιώματα έχεις και τι ανάπτυξη έχεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ