Πολιτικη & Οικονομια

Η ερώτηση- παγίδα στον Τσίπρα για τον Τραμπ (video)

Στην κοινή Συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοινή συνέντευξη τύπου Αλ. Τσίπρα - Ν. Τραμπ

«Τον Μάρτιο του '16 είχατε πει για την πιθανολογούμενη προεδρία του Τραμπ είχατε πει μακάρι να μη συμβεί αυτό το κακό. Τώρα;». Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε στον Αμερικανό δημοσιογράφο: «Διαπίστωσα από τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο διαπίστωσα ότι ορισμένες φορές ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα πράγματα μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό. Στη συνάντηση δεν αισθάνθηκα ούτε λεπτό ότι απειλούμαι. Έχουμε κοινούς στόχους. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συνάντηση ήταν γόνιμη. Μπορούμε να ξεπεράσουμε όποιες διαφορές. Προσβλέπω σε ουσιαστική συνεργασία. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Απάντηση έδωσε και ο Ντόναλντ Τραμπ: «Υπήρχαν μία σειρά χωρών που ήταν αγχωμένες. Ο λόγος της ανησυχίας τους ήταν ότι εμείς δεν είχαμε επιτρέψει να επεκτείνουν τις σχέσεις τους. Υπάρχουν κάποιες χώρες και συναισθήματα ηγετών. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι ΗΠΑ αντικείμενο εκμετάλλευσης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ