- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλη και Σύγχρονη Παράταξη
Πώς θα γίνει δημιουργός της Παραγωγικής Ελλάδας; Γράφει ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γ. Μανιάτης
Ζητώ την έγκριση των προοδευτικών πολιτών, για τη νέα αρχή μιας Μεγάλης και Σύγχρονης Παράταξης. Αυτό απαιτεί βαθιές ανατροπές, ξεκινώντας από τα πρόσωπα. Οι σημερινές ηγεσίες του χώρου, ό,τι είχαν να δώσουν, το έδωσαν. Δεν θα ξεκολλήσουμε από το στάσιμο άθροισμα του 8% αν δεν αλλάξουμε τις ηγεσίες, που ήδη δοκιμάστηκαν.
Νέα Παράταξη, χωρίς Νέα Ηγεσία δεν γίνεται. Θέλουμε όμως νέο ηγετικό πρόσωπο με κοινωνικά ένσημα, με ένσημα δουλειάς, αλλά και με πολιτική ταυτότητα. Όχι ηγεσία των κομματικών εργαστηρίων, όχι ηγεσία του θολού πολιτικού στίγματος.
Με καθαρό σχέδιο, θα χτίσουμε τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, τη Σοσιαλδημοκρατία της Παραγωγής. Η κρίση μας δίδαξε ότι Αναδιανομή χωρίς Παραγωγή δεν γίνεται. Η σύγχρονη Ελλάδα ή θα γίνει Παραγωγική, ή δεν θα έχει μέλλον. Μόνο η Παραγωγή θα μας ξαναδώσει Εθνική Αξιοπρέπεια και Νέα Κοινωνική Συνοχή. Έχουμε τις πηγές πλούτου και το ανθρώπινο κεφάλαιο για να κάνουμε τη χώρα μας, σύγχρονο παραγωγικό πρότυπο του Ευρωπαϊκού Νότου.
Για να πετύχουμε όμως τη Νέα και Μεγάλη Παράταξη, δημιουργό της Παραγωγικής Ελλάδας, χρειαζόμαστε καθαρούς πολιτικούς στόχους:
Πρώτος πολιτικός στόχος, η Νέα Παράταξη να γίνει Προοδευτικός Πρωταγωνιστής. Να πάρουμε τα ηνία, να γίνουμε η βασική δύναμη του Προοδευτικού Κινήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ οπισθοδρόμησε τον προοδευτικό χώρο, τον εκμεταλλεύτηκε πολιτικά και τον διέσυρε ιδεολογικά. Είμαι ταγμένος στην αναγέννηση του προοδευτικού κινήματος, γι’ αυτό μιλώ για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις επόμενες εκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία ν’ αλλάξουμε τους προοδευτικούς συσχετισμούς, να δώσουμε λύση στους αναποφάσιστους προοδευτικούς πολίτες, να κάνουμε τη Νέα Παράταξη, πρωταγωνιστή του προοδευτικού κινήματος.
Δεύτερος πολιτικός στόχος, η Νέα Παράταξη να γίνει Εναλλακτικός Πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό. Τώρα θα γίνουμε η Εναλλακτική Λύση, ο Προοδευτικός Πόλος του Νέου Πολιτικού Συστήματος. Ανατρέπουμε τον κατεστημένο ρόλο της Συμπληρωματικής Λύσης που πιστεύουν, ή που θέλουν για μας. Εμείς θα ανακόψουμε τον Συντηρητισμό και θα ακυρώσουμε την καταστροφική αυτοδυναμία που επιδιώκει η ΝΔ.
Τρίτος πολιτικός στόχος, η διαφύλαξη κι ενίσχυση της Παραταξιακής Ενότητας, που είναι το κλειδί της νέας πορείας. Η Ενότητα είναι πάνω από τις διαφορές μας. Γι’ αυτό προτείνω, όλοι οι συνυποψήφιοι να δεσμευτούμε προκαταβολικά και με σαφήνεια, ότι την επομένη της εκλογής, η πρώτη πράξη της νέας ηγεσίας, θα είναι η συγκρότηση Ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Νέου Φορέα, με την ουσιαστική συνένωση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΔΗΣΥ - ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Το έχω ήδη προτείνει από τα μέσα του 2016. Αυτή θα είναι και η πρώτη συμβολική και ουσιαστική σφραγίδα για την ενωτική και δυναμική πορεία της Νέας Προοδευτικής Παράταξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Στο αρχείο οι κατηγορίες για άλλους 7
Η φωτογραφία από βιβλιοπωλείο που ανήρτησε ο υπουργός Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Με 16 βουλευτές το κόμμα
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Η ώρα που πληρώνονται οι δικαιούχοι
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα για προμελετημένο σχέδιο διάλυσης
Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.