- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας προς ομογενείς: Επενδύστε στην Ελλάδα
Κάλεσμα του πρωθυπουργού προς τους Έλληνες που ζουν στην Αμερική κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Chicago Council of Global Affairs
Στα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας, τις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ και το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας αναφέρθηκε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Chicago Council of Global Affairs ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Αφού τόνισε ότι οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί και οι εξαγωγές έχουν πολλαπλασιαστεί εντός του 2017, απηύθυνε κάλεσμα στην ομογένεια να επενδύσει στην Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και τον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι έως το 2021, 25 εκατ. τουρίστες θα επισκεφτούν την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την καινοτομία, δημιουργώντας ένα φιλικότερο περιβάλλον για επενδύσεις και δίνοντας χώρο σε εταιρείες που εκμεταλλεύονται την εξειδικευμένη ελληνική αγορά εργασίας.
Βάλτε χρήματα
Όπως είπε, είναι η καλύτερη χρονική συγκυρία να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία της Ελλάδας με την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Προς αυτήν την κατεύθυνση κάλεσε επιχειρηματίες της ομογένειας να βάλουν χρήματα στην ενέργεια, στις υποδομές, την τεχνολογία, την καινοτομία και στον τουρισμό, αναλαμβάνοντας από κοινού έργα με την Ελλάδα σε τρίτες χώρες.
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον συμβολισμό της απόφασης οι ΗΠΑ να είναι η τιμώμενη χώρα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης τον επόμενο Σεπτέμβριο, μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου.
«Θα πρέπει να είναι και θα είναι ορόσημο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» εξήγησε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «δύναμη φιλίας».
Βασικά σημεία της ομιλίας του:
- Η Ελλάδα επέστρεψε. Οι πρακτικές που ήταν εχθρικές όχι μόνο στους επενδυτές, αλλά και στους ίδιους τους Έλληνες, αποτελούν παρελθόν.
- Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε ένα σταθερά αναπτυξιακό μοντέλο, φιλικό προς τους επενδυτές και κοινωνικά δίκαιο.
- Πιστεύω στη διατήρηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Επισκέφτηκα την Τουρκία τρεις φορές μέσα σε έναν χρόνο.
- Αρνούμαι να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει υγιές μέλλον, όταν γίνονται παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά.
- Η Αμερική πρέπει να καταλάβει τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Η Ελλάδα είναι το τελευταίο σύνορο όχι μόνο της ΕΕ αλλά του Δυτικού Πολιτισμού.
Αναφορικά με τη βάση στη Σούδα τόνισε: «Ανυπομονούμε να συζητήσουμε με τον πρόεδρο Τραμπ το θέμα αυτό, για την αναβάθμιση της συμφωνίας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την τελική απόφαση καλείται να λάβει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε υπόγεια συνεννόηση μεταξύ του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας
Στα 5,32 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο πεντάμηνο
Η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
«Δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι άλλη η ευθύνη του Βουλευτή και άλλη του Προέδρου ενός κόμματος. Κρίμα»
Η τοποθέτηση Σαλμά και η ανάρτηση Γεωργιάδη
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, αλλά οι αντιφάσεις και το παρελθόν του δημιουργούν ερωτήματα
«Ήταν τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν κάτι μόνο για εκφοβισμό»
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω την περιχαράκωση» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
Τέσσερις παρεμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία και τέσσερις παρεμβάσεις για τη στέγαση θεσμοθετεί ο νέος νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Εν αναμονή της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Η επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Δεν αρνηθήκαμε ότι υπήρχε σοβαρό θέμα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.