Πολιτικη & Οικονομια

Κεντροαριστερά: Πρώτη τηλεμαχία για πέντε υποψηφίους χωρίς Φ. Γεννηματά (εικόνες)

Σε καλό κλίμα αλλά και με αιχμές σε επιμέρους ζητήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376394-777153.jpg
EUROKINISI

Σε καλό κλίμα -χωρίς ωστόσο να λείψουν και ορισμένες αιχμές για επιμέρους ζητήματα- διεξήχθη η πρώτη τηλεμαχία εν όψει των εκλογών στην Κεντροαριστερά, με τη συμμετοχή πέντε εκ των δέκα υποψηφίων (των Ν. Ανδρουλάκη, Στ. Θεοδωράκη, Γ. Καμίνη, Γ. Μανιάτη και Γ. Ραγκούση).

Από το ντιμπέιτ στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 απουσίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία διαμήνυσε ότι θα συμμετέχει μόνο στις τηλεμαχίες που έχουν αποφασιστεί ομόφωνα από την Επιτροπή Αλιβιζάτου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «ψηφίζουμε για τον αρχηγό ενός εντελώς νέου κόμματος που θα κινείται μακριά από τα λάθη του παρελθόντος και τις συντηρητικές και λαϊκίστικες πολιτικές». «Θέλω μια μεγάλη παράταξη», είπε κι άφησε αιχμές για την κ. Γεννηματά για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. 

Εξάλλου, υπερασπίστηκε τη θέση που πήρε για τη ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου πολυτασικού κόμματος. Υποστήριξε ότι μετά τις εκλογές θα πρέπει να ενοποιηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Παράταξης και του Ποταμιού. 

Ερωτηθείς αν θα παραιτηθεί από δήμαρχος εφόσον εκλεγεί αρχηγός, απάντησε ότι στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός συλλογικού κι όχι αρχηγικού κόμματος, ενώ έφερε ως παράδειγμα τους Μ. Ρέντσι και τον Ζ. Σιράκ που διατήρησαν και τις δύο ιδιότητες.

Ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης τάχθηκε κατά των συνεργασιών με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι «η συγκρότηση της προοδευτικής παράταξης είναι εγγύηση για το μέλλον της χώρας». Επεσήμανε, δε, ότι τις παλιότερες διαφωνίες και συγκρούσεις στον χώρο θα τις κρίνει η ιστορία. «Το 2012 όταν έκρινα για λόγους συνείδησης ότι πρέπει να παραιτηθώ από το ΠΑΣΟΚ πήγα σπίτι μου, δεν πήγα σε άλλο φορέα», τόνισε.

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για «μεγάλη δημοκρατική σοσιαλδημοκρατική παράταξη» που θα καταστήσει την Ελλάδα «κανονική ευρωπαϊκή χώρα». Δήλωσε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα παραμένοντας στο νέο κόμμα. Επίσης υποστήριξε ότι χρειάζεται να γίνουν οι εκλογές γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι επιζήμια για τη χώρα.

Ωστόσο ανέφερε ότι το θέμα για τις μετεκλογικές συνεργασίες είναι πρόωρο.

Από τη πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε την κυβερνητική του εμπειρία και τις τομές που προώθησε για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων καλώντας τους «προοδευτικούς» πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια για μια νέα μεγάλη παράταξη. Προσδιόρισε την ταυτότητα του νέου φορέα ως την έκφραση της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας που θα βρίσκεται απέναντι στην λαϊκίστικη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και την αγοραία λογική της Ν.Δ.

Την ώρα του ντιμπέιτ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι αποτελούν τα δυο άκρα της  συντηρητικής πολιτικής. Ζήτησε, δε, «ψήφο εμπιστοσύνης, καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μαζί». 

«Ζητώ εντολή για την ανατροπή αυτού του πολιτικού σκηνικού», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr / ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

«Βλέποντας τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε αυτές δομές, θα έλεγα ότι αυτή η επίσκεψη ήταν για μένα ένα δώρο Χριστουγέννων» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.