Πολιτικη & Οικονομια

Lufthansa: Εξαγοράζει Air Berlin, γλυκοκοιτάζει Alitalia

Ευνοημένος από τις αναταράξεις στους ευρωπαϊκούς αιθέρες ο γερμανικός κολοσσός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376301-776917.jpg
EPA/PETER KNEFFEL

Συμφωνία για την εξαγορά μέρους των δραστηριοτήτων της Air Berlin, η οποία έχει καταθέσει αίτηση χρεοκοπίας, υπογράφει μέσα στις επόμενες ώρες η Lufthansa.

«Σήμερα θα δούμε ένα ορόσημο στην ιστορία της Lufthansa και της Air Berlin» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Κάρστεν Σπορ. Ο ίδιος διευκρίνισε πως «η Lufthansa είναι πιθανόν να εξαγοράσει 81 αεροσκάφη και να προσλάβει 3.000 εργαζομένους της Air Berlin».

Η Air Berlin έδινε μάχη να επιστρέψει στην κερδοφορία και να παραμείνει ανοικτή. Ωστόσο, στις 15 Αυγούστου κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας, την ώρα που τα αεροπλάνα της συνέχιζαν να πετούν χάρη σε δάνειο της γερμανικής κυβέρνησης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές για διάφορα τμήματα των δραστηριοτήτων της, με τους πιλότους της, όμως, να δηλώνουν μαζικά ασθένεια και εκατοντάδες πτήσεις να ακυρώνονται.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ακόμη ότι αναμένει η επικείμενη συμφωνία με την Air Berlin να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τα τέλη του έτους, κάτι που θα επιτρέψει να σταθεροποιηθεί η λειτουργία της μέσα σε χρονικό διάστημα 6 με 9 μήνες.

Ενδιαφέρον υπό προϋποθέσεις για την Alitalia

Σε άλλη του δήλωση ο Κάρστεν Σπορ εξήγησε ότι η Lufthansa εξετάζει τη δυνατότητα εμπλοκής της στην AliItalia, υπό προϋποθέσεις όμως.

«Η Alitalia έτσι όπως είναι σήμερα, δεν είναι προς συζήτηση. Αν υπήρχε, όμως, η ευκαιρία να δημιουργηθεί μια νέα Alitalia, τότε η Lufthansa ως το Νο1 στην Ευρώπη, θα ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες» εξήγησε.

Οι προσφορές για την Alitalia υποβάλλονται έως τις 16 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ