Πολιτικη & Οικονομια

Νομίζατε ότι θα γλιτώνατε…

ΤΕΥΧΟΣ 283
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας η σύλληψη 50 κουκουλοφόρων σε αντιεξουσιαστικό στέκι του Πειραιά. Οι κουκουλοφόροι είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους και κυκλοφορούσαν χωρίς κουκούλες, προκειμένου να περάσουν απαρατήρητοι.

Στο χώρο του αντεξουσιαστικού στεκιού βρέθηκαν δέκα μπουκάλια μπίρας τύπου Άμστελ και πέντε τύπου Χάινεκεν, τα οποία οι συλληφθέντες, μόλις αντελήφθησαν την είσοδο της αστυνομίας, επεχείρησαν να αποσφραγίσουν και να πιουν το περιεχόμενο, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για κατασκευή βομβών μολότοφ. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ανέφεραν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι σε ολόκληρο το χώρο ήταν σαφές ότι γινόταν συστηματική χρήση μπίρας. Επίσης βρέθηκαν: δύο λοστοί πλαστικοί, με απόληξη σφουγγαρίστρας, ένας κουβάς για την παρασκευή κοκτέιλ εμπρηστικών βομβών, ένα γκαζάκι επιμελώς κρυμμένο κάτω απο μπρίκι, πυροδοτικός μηχανισμός τύπου αναπτήρα, δύο αποκριάτικα ρόπαλα, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα κράνος μοτοσικλέτας και κλειδιά.

Οι ίδιοι αξιωματικοί σχολίαζαν ανεπίσημα ότι στο μπρίκι εντοπίστηκε ένα μυστηριώδες καφέ ίζημα το οποίο εξετάζεται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Οι κουκουλοφόροι είχαν επίσης στην κατοχή τους κομπιούτερ, τον οποίο επεχείρησαν να καταστρέψουν πατώντας επανειλημμένα κοντρόλ αλτ ντιλίτ. Όλοι οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, αφού προηγουμένως τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακούργημα. Η αστυνομία οδηγήθηκε στην ανακάλυψη της γιάφκας ύστερα από πληροφορίες και εντατικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων αξιοποιήθηκε και η ταμπέλα «αντιεξουσιαστικό στέκι ρεσάλτο» στην πόρτα.