Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Ραγκούσης: Όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Στα ψηφοδέλτια μόνο όσοι έχουν λιγότερα από 12 χρόνια στη Βουλή» 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374514-773040.jpg

«Στα ψηφοδέλτια του νέου φορέα της κεντροαριστεράς θα μετέχουν μόνον όσοι έχουν λιγότερα από 12 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας, εφόσον εκλεγώ αρχηγός της παράταξης», δηλώνει στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γιάννης Ραγκούσης. Σημειώνει ότι η θετική ψήφος στη δική του υποψηφιότητα είναι «εντολή για ριζική αλλαγή πολιτικής ατζέντας υπέρ της νέας γενιάς και των παραγωγικών ηλικιών».

Ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνει ότι δεν αντάλλαξε τις αρχές του «με κυβερνητικές θέσεις στην κυβέρνηση Σαμαρά - Μπαλτάκου ή με μία βουλευτική έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι η υπερψήφιση των θέσεών του θα εμπεριέχει τρεις εντολές: «Εντολή για θεσμοθέτηση ανώτατου ορίου στις θητείες βουλευτών και υπουργών. Εντολή για μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Και εντολή για μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα με σκοπό την πολιτική και νομοθετική σταθερότητα».

Σε ερώτηση αν ισχύουν οι ισχυρισμοί ότι «γλυκοκοιτάει» στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ότι «πολιτικοί χορηγοί του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα είναι όσοι θέλουν να γίνουμε ξανά δεκανίκι της Δεξιάς, για να ξαναγίνουν υπουργοί και κρατικά στελέχη». Εξάλλου, «δεσμεύομαι ότι θα ξεκινήσουμε ως ΠΑΣΟΚ του 1974. Απόλυτη προϋπόθεση γι’ αυτό, όμως, είναι να πούμε όχι στη συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», προσθέτει ο υποψήφιος για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς.

«Πρέπει όλοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μην ξεκαθαρίσει τι θα κάνει. Τα περί αυτόνομης παράταξης όταν δεν συνοδεύονται από καθαρή απάντηση στο ζήτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη ΝΔ είναι “πράσινος σανός”», δηλώνει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Παράλληλα, για το αν η μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη ΝΔ φτάνει μέχρι και την ψήφο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπογραμμίζει: «Θα εκλεγεί εύκολα Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόνον εάν ο κ.Μητσοτάκης δεχτεί είτε την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου είτε την υποψηφιότητα του Κώστα Σημίτη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ