Πολιτικη & Οικονομια

Γιάννης Μουζάλας: Αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία θα γεμίσουμε μετανάστες

Προειδοποιήσεις από το βήμα της Βουλής έστειλε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντας κρίσιμους τους επόμενους μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374311-772784.jpg
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Τραγωδία» χαρακτήρισε ενδεχόμενη κατάρρευσης της συμφωνίας για τις προσφυγικές ροές μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Γιάννης Μουζάλας, επισημαίνοντας ότι θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα για τα ελληνικά νησιά και την ενδοχώρα.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επεσήμανε πως η αύξηση των ροών που υπάρχει σήμερα στα ελληνικά νησιά δεν συνιστά παραβίαση της συμφωνίας Βρυξελλών-Άγκυρας, αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί σε Σάμο και Λέσβο είναι «κακή».

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτη και Χ. Αθανασίου και του βουλευτή της ΔΗΣΥ Δ. Κρεμαστινού, εκτίμησε πως «η σημερινή εικόνα θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους μήνες».

«Έπειτα από τρεις μήνες δεν θα είναι ίδια η κατάσταση» τόνισε, εξαπολύοντας επίθεση κατά της αντιπολίτευσης. «Η ΝΔ πατά σε δύο βάρκες και  "πολεμά" τις  θέσεις που υποστηρίζει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» είπε, προσθέτοντας ότι η πολιτική που είχε ακολουθήσει όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση δεν είναι κατάλληλη.

«Εμείς δεν υπερασπιστήκαμε ποτέ το δόγμα ανοιχτών συνόρων, βρήκαμε ανοιχτά σύνορα και τις περίφημες "σκούπες"» σημείωσε και ζήτησε να σταματήσει αυτή η κριτική που μόνο στόχο έχει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ