Πολιτικη & Οικονομια

Ο Σκουρλέτης υπέρ αρχαιολόγων για το Ελληνικό

Τι είπε και για τις Σκουριές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374114-772330.jpg

Υπέρ των αρχαιολόγων στη διένεξη για την επένδυση στο Ελληνικό τάχτηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, ενώ δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μπακογιάννη ήταν αντίθετοι στη μεταλλευτική  επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Λεπτομερέστερα, ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στη Βουλή, είπε:

  • «Σ΄αυτή τη χώρα με την τεράστια παράδοση, με τον πολιτισμό -που είναι ένα κεφάλαιο ζωντανό και διαχρονικό- πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Διότι οι αρχαιολόγοι σήμερα δίνουν μια μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας και δεν μπορεί για καμιά πολιτική σκοπιμότητα να μηδενίζεται το έργο τους»
  • «Είναι ντροπή όσα γράφονται σε μερίδα του Τύπου, δημοσιεύματα που προσπαθούν να υπονομεύσουν μια από τις πιο αξιόλογες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου»
  • «Ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους και όχι επιλεκτικά για κάποιους, επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις που είναι ψευδείς πολλές φορές» ανέφερε
  • «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είχε επισκεφθεί και είχε ξεναγηθεί πάνω στις Σκουριές από τους ανθρώπους που αντιτίθενται στην επένδυση, είχε πει ότι "εδώ είναι ένα παραδεισένιο δάσος και θα κάνω τα πάντα για να εμποδίσω αυτή την καταστροφική επένδυση". Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και θα έρθουν σε λίγες μέρες στη δημοσιότητα»
  • «Και η κ. Μπακογιάννη είχε αντιτεθεί στη συγκεκριμένη επένδυση»
  • «Όλα αυτά τα έχουμε ξεχάσει, χάριν μιας στείρας αντιπολίτευσης που το μόνο που (sic) αποσκοπεί είναι η δημιουργία εντυπώσεων».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, με αφορμή τη θέση  του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβούλίου (ΚΑΣ) για το Ελληνικό, δήλωσε χτες ότι δε θ΄ ανεχτεί κωλυσιεργίες στο θέμα της επένδυσης αυτής.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.