Πολιτικη & Οικονομια

Ξανθός για Σαρωνικό: Ούτε κολύμπι, ούτε ψάρι. Πρέπει να περιμένουμε

Ο υπουργός Υγείας είπε το αυτονόητο, αδειάζοντας Κουρουμπλή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όλα βαίνουν καλώς και σε λίγες εβδομάδες το θέμα με το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Σαρωνικό θα έχει ξεχαστεί. Για παραίτηση, ούτε λόγος! Δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα με την πετρελαιοκηλίδα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν δίστασε, μάλιστα, να αναρωτηθεί κατά τη διάρκεια δημόσιας τοποθέτησής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης «για ποιον λόγο να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος», όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση καθαρισμού, εκφράζοντας την άποψη: «Εγώ πιστεύω ότι είναι ασφαλείς οι πολίτες».

Αδιαφορία, εικονική πραγματικότητα, το βέβαιο είναι ότι την άποψη αυτή δεν τη συμμερίζονται υπουργοί της κυβέρνησης. Ο υπουργός Υγείας Αλέξανδρος Ξανθός ξεκαθάρισε το πρωί της Παρασκευής: «Είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέπεται το κολύμπι και το ψάρεμα στις ακτές που έχουν μολυνθεί».

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες» πρόσθεσε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να βγουν συγκεκριμένες απαγορεύσεις για τους λουομένους περιοχών της Αττικής.

Συμπλήρωσε, δε, ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα, γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.