Πολιτικη & Οικονομια

Γαβρόγλου: Ούτε αποκλεισμοί, ούτε διαγραφές, αλλά ...μια ημερίδα

Ο υπουργός Παιδείας βρήκε τη λύση στη φοιτητική αντιγραφή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371686-767860.jpg

Μια … ημερίδα θα ήταν, κατά τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, η σωστή αντιμετώπιση των φοιτητών που αντιγράφουν και των υπερασπιστών τους. 

Λεπτομερέστερα,  μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο ραδιοφωνικό σταθμό  «Realfm»  για την καθαίρεση του υπεύθυνου Πάτρας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που υπερασπίστηκε 106 φοιτητές οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από την Εξεταστική του Σεπτέμβρη στο πανεπιστήμιο, επειδή πιάστηκαν να  έχουν παραδώσει την ίδια εργασία, αντιγραμμένη, ο κ. Γαβρόγλου είπε:

  • «Εδώ, αυτούς τους τσάκωσαν αλλά το πρόβλημα υπάρχει.
  • Έχουμε 300.000 φοιτητές, μη γενικεύουμε, από ό,τι έκανε μια ελάχιστη μειοψηφία
  • Αν εγώ ήμουνα Νέα Δημοκρατία, δε θα έπαιρνα  αυτά τα διοικητικά μέτρα, θα τους ανάγκαζα να κάνουν μία ημερίδα να συζητήσουν το θέμα της αντιγραφής. Να γίνει μία ανοιχτή συζήτηση, να μπουν καθηγητές, φοιτητές να δούμε τι γίνεται, τι σημαίνει το θέμα αντιγραφή
  • Δεν είναι καινούργιο αυτό. Σήμερα είναι μίας άλλης τάξης πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλευρό των αντιγραφέων τάχτηκαν η ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και ΔΑΠ – ΝΔΦΚ (Νέα Δημοκρατία), ενώ οι άλλες παρατάξεις δεν έγινε γνωστό αν πήραν θέση.  Η τοποθέτηση Γαβρόγλου έχει να κάνει με την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που δεν κάλυψε το τοπικό της στέλεχος. 

(Στη φωτογραφία από αριστερά: Κ. Γαβρόγλου, Αλ. Τσίπρας, Κ. Ζουράρις, υφυπουργός Παιδείας).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ