Πολιτικη & Οικονομια

Χαμός στη Βουλή με την Αχτσιόγλου που απέσυρε το άρθρο για την προστασία των εργαζομένων

«Είστε εσμός ψευτών!» - «Σας είπε η τρόικα να το πάρετε πίσω»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370826-766057.jpg
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πυρ ομαδών κατά της υπουργού Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή. Αιτία η απόσυρση λίγο πριν από την ψήφισή του, από το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας του για τη «βλαπτική μεταβολή» που προστάτευε τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, η κυρία Αχτσιόγλου απέσυρε το άρθρο που προέβλεπε πως ουσιώδεις μεταβολές των εργασιακών σχέσεων σε μια επιχείρηση χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων είναι άκυρες καθώς επίσης και απόσπασμα υπουργικής τροπολογίας που καθόριζε την έννοια του δόλου για τους εργοδότες σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων.

Η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε πως η απόσυρση κρίθηκε αναγκαία γιατί «υπάρχει απροσδιοριστία στην ουσιώδη μεταβολή, θα πρέπει να φέρουμε άρθρο πιο καλά ορισμένο».

Επιπροσθέτως με νομοτεχνικές βελτιώσεις ελαστικοποίησε την ποινή προσωρινής διακοπής λειτουργίας καταστημάτων για παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας και τους όρους αποκλεισμού παραβατών από τις δημόσιες συμβάσεις.

«Είστε ψεύτες. Μας διαβεβαιώνατε ότι έχετε πάρει την έγκριση της τρόικας, αλλά τώρα αποσύρετε τις εμβληματικές σας διατάξεις» σχολίασε ο κ. Γιάννης Βρούτσης από τη Νέα Δημοκρατία ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για «εσμό ψευτών».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ