- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Β. Κιντή: Η Κεντροαριστερά θα πρέπει να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ανάρτηση της πανεπιστημιακού στο facebook
Στη συζήτηση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς παρενέβη η πανεπιστημιακός, Βάσω Κιντή, μέσω ανάρτησής της στο facebook. Η Βάσω Κιντή αναφέρει ότι το σχήμα που θα προκύψει από τις διεργασίες θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες και τη στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανάρτηση της κ. Κιντή:
Θέλουμε καθαρές κουβέντες
«Πρωθύστερη» γράφει ο Γιάννης Βούλγαρης σήμερα στα ΝΕΑ, είναι «η συζήτηση για ενδεχόμενες μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες» του σχήματος που θα προκύψει από τις διεργασίες της κεντροαριστεράς. Το ίδιο επαναλαμβάνουν κι άλλοι.
Κι όμως! Το θέμα αυτό δεν είναι καθόλου πρωθύστερο. Δεν είναι ένα έλασσον θέμα διαδικασίας που θα προκύψει αργότερα. Είναι καίριο πολιτικό θέμα που θα είναι καίριο ζήτημα στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές.
Αν ο χώρος της κεντροαριστεράς θέλει να βοηθήσει τη χώρα και θέλει τις ψήφους μιας μεγάλης κατηγορίας ψηφοφόρων που ιεραρχούν υψηλά αυτό το θέμα πρέπει να πει καθαρά ότι δεν πρόκειται να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική θέση και δεν πρόκειται να τον συνδράμει στα πολιτικά του σχέδια (π.χ., απλή αναλογική). Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν κόψει δηλαδή κάθε προοπτική συνεργασίας μαζί του, θα έχει δείξει ότι δεν θεωρεί μεγάλο πρόβλημα τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την πολιτική του ψέματος, της συνειδητής παραπλάνησης και απάτης, της συκοφαντίας, του μίσους, της ευθείας υπονόμευσης των θεσμών, του διχασμού, της αλλοπρόσαλλης αρπαχτής. Θα έχει δείξει ότι τον θεωρεί ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, ένα κόμμα που έχει κανονικοποιηθεί, ένα κόμμα που έχει ωριμάσει. Αν το πιστεύει, να το πει καθαρά για να ξέρουμε ως ψηφοφόροι τι έχουμε να κάνουμε. Δεν θα περιμένουμε μετά τις εκλογές να δούμε πού θα καταλήξουν οι διαβουλεύσεις ώστε να μας προκύψει πάλι ένας διασωθείς ΣΥΡΙΖΑ μέσω κάποιας συνεργασίας.
Γράφει ο Γιάννης Βούλγαρης ότι η εδραίωση του νέου φορέα εξαρτάται από τον αν θα επέλθει η λεγόμενη «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ». Πώς θα επέλθει; Αν αφήνουμε να αιωρείται ότι μπορεί να συμμαχήσουμε και μαζί του; Ή θα την επιφέρουν την ήττα κάποιοι άλλοι εκτός της κεντροαριστεράς; Τι προσδοκούν αποφεύγοντας να πουν καθαρά ότι δεν υπάρχει προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ; Προσδοκούν ότι θα τους ψηφίσουν αυτοί που θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ; Αλλά θα ψηφίσουν τον νέο φορέα για να συμμαχήσουν στη συνέχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ; Μα γιατί τότε να φύγουν; Με αυτή τη μεσοβέζικη πολιτική δεν κερδίζουν νέους ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ και χάνουν αυτούς που δεν θέλουν αλισβερίσια μαζί του.
Αν, λοιπόν, η κεντροαριστερά θέλει τη ψήφο αυτών που θέλουν τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσπαθήσει να μας πείσει ότι τη θέλει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να την επιτύχει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.