Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Μπακογιάννης: Ο Κυριάκος πολύ πιθανόν να είναι η τελευταία μας ευκαιρία

Ανάπτυξη μόνο «αν γυρίσουμε το κράτος ανάποδα» 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Έπειτα από τρία μνημόνια, ο Κυριάκος (Μητσοτάκης) πολύ πιθανόν να είναι η τελευταία μας ευκαιρία» δηλώνει ο Κώστας Μπακογιάννης, στην εφημερίδα «Νέα», προσθέτοντας πως το βάρος που θα κληθεί να σηκώσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. «είναι πολύ μεγάλο».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ερωτηθείς για τις μελλοντικές πολιτικές του φιλοδοξίες, αναφέρει ότι στο μυαλό του, δυόμιση χρόνια πριν από τις εκλογές, έχει μόνο την Περιφέρεια, ενώ χαρακτηρίζει ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» ότι ήρθε σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί εξόδου από τα μνημόνια και επιστροφής στην ανάπτυξη, κάνει λόγο για «μεγάλες λέξεις, ειπωμένες εκατοντάδες φορές με βαρύγδουπο τρόπο και απόλυτη βεβαιότητα». Προσθέτει ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει επειδή «το εύχεται η όποια κυβέρνηση», αλλά μόνο αν «γυρίσουμε το κράτος ανάποδα», και «στοχεύσουμε σε ένα Δημόσιο αποπολιτικοποιημένο, αποκομματικοποιημένο, ευρωπαϊκό».