Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κοτζιάς ζητάει εξηγήσεις από τον καθηγητή Βερέμη για τα λεγόμενά του στους Financial Times

Μέσω των δικηγόρων του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
369768-763980.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Εξηγήσεις από τον καθηγητή Θάνο Βερέμη ζητάει μέσω των δικηγόρων του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τα όσα δημοσίευσαν οι Financial Times στις 9 Αυγούστου ως λεγόμενά του για την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης του υπουργού με τους εκδότες της Athens Review of Books Μανώλη και Μαρία Βασιλάκη.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του κ. Κοτζιά ζητάει από τον Θάνο Βερέμη να απαντήσει αν όντως προέβη στις εν λόγω δηλώσεις ή η αναφορά στο όνομά του ήταν ανακριβής και αναληθής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Financial Times έκαναν λόγο στο επίμαχο δημοσίευμα για φόβους χειραγώγησης της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, με αφορμή αυτή την υπόθεση. Το δημοσίευμα, με τίτλο «Δικαστική νίκη υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», σχολιάζει ότι η δικαστική απόφαση υπέρ του κ. Κοτζιά για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της εκδότριας του περιοδικού Μαρίας Βασιλάκη έγινε με αφορμή δημοσιευθείσα επιστολή αναγνώστη που χαρακτήριζε τον Υπουργό Εξωτερικών «φανατικό» σταλινιστή. Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενείται, μεταξύ άλλων, η επίμαχη δήλωση του καθηγητή Θάνου Βερέμη.

Η επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Κοτζιά προς τον κ. Βερέμη:

Αξιότιμε κ. Βερέμη,

Κατόπιν επιθυμίας του εντολέα μου κ. Νίκου Κοτζιά, Υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδας, σας απευθύνω ένα ερώτημα και θα επιθυμούσα μία απάντηση εκ μέρους σας.

Στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times 11.08.2017 σε ένα κείμενο που επιγράφεται «Η δικαστική απόφαση υπέρ του Υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», ανάμεσα σε άλλα ανακριβή και αναληθή εις βάρος του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά υπάρχει και ένα απόσπασμα, το οποίο αποδίδεται σε εσάς με αφορμή την έκδοση καταδικαστικής απόφασης των ελληνικών δικαστηρίων ύστερα από αγωγή του κ. Νίκου Κοτζιά κατά του Μανώλη και Μαρίας Βασιλάκη.

Το κείμενο του αποσπάσματος αυτού είναι το εξής:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία ‒ στην προκειμένη περίπτωση ως αντίβαρο στις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης» υποστήριξε ο Θάνος Βερέμης επίτιμος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, «δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η ιστορία».

Είναι αλήθεια κ. Βερέμη ότι δηλώσατε τα ανωτέρω στην εν λόγω εφημερίδα ή αυτή η αναφορά στο όνομά σας είναι ανακριβής και αναληθής;

Με εκτίμηση

Χρήστος Κουτσονάσιος

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.