Πολιτικη & Οικονομια

Σταλινικός και ο Καραμανλής

Απρόσμενα διασκεδαστικός τύπος ο Κ. Κ. Γ΄

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368920-762484.jpg
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Κώστας Καραμανλής ο τρίτος (Κ. Κ. Γ΄), φυσικά βουλευτής Σερρών, είναι ο διορισμένος τομεάρχης Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας και αποδείχνεται, λίγο λίγο, απρόσμενα διασκεδαστικός τύπος.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84», ανάμεσα σε άλλες ανάλογης αξίας τοποθετήσεις, ο κ. τομεάρχης δήλωσε: «Ο σταλινισμός και ο κομμουνισμός, ενώ ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις, δημιούργησαν τεράστια αδιέξοδα» (αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα του σταθμού).

Ο Κ. Κ. Γ΄ θεωρεί λοιπόν ότι όχι μόνο ο κομμουνισμός γενικά, αλλά και ο σταλινισμός ειδικά, ξεκίνησαν «με τις καλύτερες προθέσεις».

Έχω πέντε σχολιάκια:

Α. Ο κ. διασκεδαστικός τύπος ή το πιστεύει αυτό ή είναι αστοιχείωτος. Και στις δυο περιπτώσεις, είναι για τα πανηγύρια

 Β. Η  καραμανλική Δεξιά ξεπέρασε ακόμα και τον αγαπητό της ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τον χαίρεται κι αυτόν όπως και τόσους άλλους που έχει στο μαγαζί του: σταλινικούς, εθνομπολσεβίκους, φιλορώσους, λαϊκοδεξιούς, κρυπτοκρατιστές, νεορθόδοξους, πούρους θεούσους, εθνικόφρονες παλαιάς κοπής και λοιπές εξεζητημένες προσωπικότητες

Δ. Αν ο κ. τομεάρχης έρθει ποτέ σε ρήξη με το κόμμα του (λέμε τώρα...), μπορεί να πάει συνεργαζόμενος στο ΚΚΕ, αλά Ζουράρις ή Κανέλλη

Ε. Με το παρόν αρθράκι μου, ελπίζω πως η δήλωση αναδείχτηκε όπως της αξίζει: αυτόχρημα συλλεκτική, με επίζηλη θέση στο μουσείο Ιστορίας του καραμανλισμού.

d.fyssas@gmail.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ