Πολιτικη & Οικονομια

«Μαζεύει» ο Ν. Τόσκας τις διαρροές από το υπουργείο του περί εμπρησμών

 «Δεν υπάρχει συνωμοσιολογία» λέει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανασκευάζει ο Νίκος Τόσκας τις προηγούμενες διαρροές κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί σχεδίου εμπρησμών.

 Υπενθυμίζεται ότι για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών είχαν κάνει λόγο κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Σταύρος Κοντονής, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Καμία συνωμοσιολογία δεν υπάρχει και είναι μακριά από εμάς τα όποια συνομωσιολογικά σενάρια. 

Όμως υπάρχουν πάρα πολλές προσπάθειες από εμπρηστές, έχουν συλληφθεί κάποιοι, έχουν προσαχθεί στην δικαιοσύνη που είναι ύποπτοι για προσπάθειες εμπρησμού» αναφέρει χαρακτηριστικά στον ρ/σ Κόκκινο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Έχουμε τις περιπτώσεις της Ζακύνθου όπου αν μπορεί κάποιος να πει ότι 24 φωτιές την ίδια μέρα είναι τυχαίες, αν μπορεί κάποιος να πει ακόμα και στην Αττική ότι στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου είχαμε 21 προσπάθειες εμπρησμού, δεν λέω συντονισμένες, δεν λέω κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο, αλλά προσπάθειες εμπρησμού για διάφορούς λόγους ίσως» υπογράμμισε ο υπυοργός.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή οι υπηρεσίες οι ανακριτικές της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομίας να επικεντρωθούν στην εξιχνίαση αυτών των περιπτώσεων οι οποίες μπορεί να είναι από τον απλό οικοδοπεδοφάγο ή τον απλό πυρομανή ή μέχρι δεν ξέρω τι άλλο έχουν σκεφτεί στο μυαλό τους για να εκμεταλλευτούν τα δάση και οτιδήποτε άλλο.