Πολιτικη & Οικονομια

Τσακαλώτος: Δεν αμφισβητούμε την εγκυρότητα της ΕΛΣΤΑΤ

Δηλώσεις για την καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367319-759537.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«H ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ' ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του προς την γερμανική εφημερίδα Die Zeit με αφορμή άρθρο της για την υπόθεση Γεωργίου.

«Θα ήταν απρεπές ο υπουργός Οικονομικών να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η ετυμηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου δεν αφορούσε την κατηγορία της ανάρμοστης ανάμιξης (στην κατάρτιση) των στατιστικών στοιχείων αλλά σε ένα ήσσον ζήτημα το οποίο αφορούσε τη διαδικασία. Κατά συνέπεια, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ' ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο καταδικασθείς Α. Γεωργίου γίνεται θέμα διαμάχης εντός της ΕΕ. Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορήθηκε στην Ελλάδα ότι τεχνητά διόγκωσε το έλλειμμα και πως, σύμφωνα με σχετική έρευνα της, υπάρχουν αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Πλήρης εμπιστοσύνη ΕΚΤ στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το 2010

Παράλληλα, εκπρόσωπος της ΕΚΤ, δήλωσε ότι «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στα στατιστικά στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και επαναλαμβάνει ότι είναι ουσιώδες οι ελληνικές αρχές να προστατεύσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο
Αναβολή ψήφισης του τουρκικού νομοσχεδίου για τη Γαλάζια Πατρίδα: Στρατηγικός ελιγμός ή αλλαγή στρατηγικής;

Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.

Ολομέλεια της Βουλής
Η παροχολογία ως υποκατάστατο πολιτικής

Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY