Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα ΝΔ - Κ. Γαβρόγλου για το αν πήγε στρατό

Αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός δεν υπηρέτησε εκμεταλλευόμενος νόμο της χούντας 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366924-758774.jpg

Αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Γαβρόγλου, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Παιδείας δεν υπηρέτησε στο στρατό, εκμεταλλευόμενος ένα νόμο της χούντας.

«Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα» αναφέρει η ΝΔ. «Πρόσφατα», συνεχίζει, «ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι. Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας. Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Για προσωπική επίθεση έκανε λόγο, απαντώντας, ο Κώστας Γαβρόγλου, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού». «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας και καταλήγει: «Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ