Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα ΝΔ - Κ. Γαβρόγλου για το αν πήγε στρατό

Αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός δεν υπηρέτησε εκμεταλλευόμενος νόμο της χούντας 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366924-758774.jpg

Αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Γαβρόγλου, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Παιδείας δεν υπηρέτησε στο στρατό, εκμεταλλευόμενος ένα νόμο της χούντας.

«Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα» αναφέρει η ΝΔ. «Πρόσφατα», συνεχίζει, «ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι. Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας. Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Για προσωπική επίθεση έκανε λόγο, απαντώντας, ο Κώστας Γαβρόγλου, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού». «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας και καταλήγει: «Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμία νοσταλγία για την Αριστερά που χάνεται (;)
Καμία νοσταλγία για την Αριστερά που χάνεται (;)

Θέλω να γράψω για τους αριστερούς που αποτραβήχτηκαν αλλά δεν εγκατέλειψαν, που πονάνε την πατρίδα τους, συνεχίζουν να πιστεύουν σε δημοκρατικές αξίες και επιμένουν στον «ακτιβισμό» τους.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.