Πολιτικη & Οικονομια

Η «καταδίκη» Γεωργίου και οι ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Με τους αριθμούς τα πράγματα είναι απλά. Αλλά με τα «νούμερα» είναι ζόρικα

96282-643740.jpg
Γιώργος Δημακόπουλος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366448-757918.jpg
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στα ΜΜΕ παίζει τίτλος για «ποινή φυλάκισης με αναστολή για Γεωργίου». Μόνο αυτό ενδιαφέρει, αυτό μένει και στους ψηφοφόρους. Η ποινή αφορά κάτι δευτερεύον αλλά ποιος δίνει σημασία. Ο τελευταίος αντιμνημονιακός μύθος για φουσκωμένο έλλειμμα κατέρρευσε και αυτός στα δικαστήρια, αλλά έχουμε να «πανηγυρίσουμε» μια καταδίκη. Ο Γεωργίου καταδικάστηκε γιατί, σύμφωνα με το δικαστήριο, διαβίβασε στη Eurostat το έλλειμμα 15+% τον Νοέμβριο του 2010 χωρίς να ενημερώσει το συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να αποκομίσει ηθικό όφελος το οποίο, κατά την κατηγορία, συνίσταται στην ανάδειξή του σε μονοπρόσωπο όργανο! Θα μας τρελάνουν; Ποιο ηθικό όφελος αποκόμισε; Το να τον κυνηγούν δικαστικώς οι ψεκασμένοι για 7 χρόνια;

Με τους αριθμούς τα πράγματα είναι απλά. Τους μετράς και τους παραθέτεις. Στους αριθμούς δεν απαντάς με παραμύθια. Απαντάς με αριθμούς. Στους αριθμούς δεν απαντάς με δίκες. Απαντάς με αριθμούς. Οποιοσδήποτε δικαστής, πολιτικός, παπατζής, ψεκασμένος κλπ αμφισβητεί την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου «απολογισμός 2009» και την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, οφείλει να μας πει:

α. πόσο ακριβώς ήταν το έλλειμμα του 2009;

β. τι σχέση έχει ο Γεωργίου με το μνημόνιο ενώ ανακοίνωσε το έλλειμμα στο 15,5% σχεδόν 6 μήνες μετά το Καστελόριζο;

γ. εάν τα ελλείμματα των νοσοκομείων και των δεκο τα πληρώνουν οι νεφελίμ ή οι έλληνες φορολογούμενοι;

δ. αν τα κρύβαμε και το 2009 δεν θα έσκαγε μεγαλύτερη φούσκα το 2010; Ή θα μάζευε ο Καμμένος 24δις από τους «υδατάνθρακες» με τους ρώσους να τα καλύψει;

ε. εάν το έλλειμμα ήταν 6% και ελεγχόμενο, γιατί ο Καραμανλής δραπέτευσε με εκλογές; Μιας και το 2008 είχε έλλειμμα 8+% , θα έπρεπε να καμαρώνει ότι το 2009 το μείωσε στο 6%!

στ. εάν ο Γεωργίου πρέπει να δικαστεί και για τα στατιστικά της Ιρλανδίας, Κύπρου, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και όποιας χώρας ακόμη μπήκε ή σχεδόν μπήκε σε μνημόνια;

στ. εάν κάνει αφαίρεση, χρέος 2009 298δις - χρέος 2008 262δις, και αφού οι τόκοι ήταν 12δις, γιατί το χρέος ανέβηκε επιπλέον άλλα 24δις; (όσο δηλαδή ήταν το πρωτογενές έλλειμμα

ζ. αν παρόλα αυτά, επιμένει, ας μας πει που χάθηκαν από τα ταμεία τα 12δις ή όσα θεωρεί ότι είναι η διαφορά, και κανείς δεν τα αναζήτησε; Tα παντελόνιασε ο φύλακας του θησαυροφυλακίου ή ο κεντρικός τραπεζίτης; Αυτά έψαχνε πρόπερσι ο Λαφαζάνης; Εάν ο Γεωργίου είναι ένοχος γιατί τα έκρυψε, τότε τι είναι αυτοί που τα κρατούν κρυμμένα τόσα χρόνια;

Όλα όμως ξεκίνησαν από την ΝΔ και τον Σαμαρά ένα χρόνο πριν τον διορισμό Γεωργίου, που για να πάρει τις ψήφους των καραμανλικών στις εσωκομματικές της ΝΔ έδινε συνέντευξη μιλούσε στον Χατζηνικολάου για μαγείρεμα του ελλείμματος (δες 03:41), και ακολούθως στο Ζάππειο 1, όπου υποσχόταν 18δις ισοδύναμα ανώδυνα μέτρα, κατηγορούσε ότι:

-Η κυβέρνηση «φούσκωσε» το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας για το 2009 στο 13,6%.

-Ματαίωσε «ώριμες» δημόσιες εισπράξεις του 2009, μετέφερε εισπράξεις του 2009 στο 2010, μετέθεσε πληρωμές του 2010 στο 2009.

-Η δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης προκάλεσε μια τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 κατά 3,7 μονάδες του ΑΕΠ (8,8 δισεκατομμύρια ευρώ)!

Συνεπώς, το έλλειμμα στο τέλος του έτους θα είχε διαμορφωθεί στο 9,9%. 

Πετώντας νούμερα στην τύχη, χωρίς βάση και στοιχειοθέτηση, έτσι αέρα πατέρα, σπέρνοντας τις ρίζες της συνωμοσιολογίας, επειδή έτσι τον βόλευε τότε που αυτοπροβαλλόταν ως «αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου».

Η «καταδίκη» Γεωργίου και οι ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Και επίσημα η ΝΔ τότε υποσχόταν εξεταστική επιτροπή και ειδικό δικαστήριο γιατί «η κυβέρνηση “φούσκωσε” σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, που προκάλεσε καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, αδυναμία δανεισμού και προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ». Τα ίδια ακριβώς, υποστήριζε σύσσωμη η αντιπολίτευση προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη. Μετά την ήττα στις δημοτικές εκλογές το 2010 μνημόνιο vs αντιμνημόνιο, βρήκαν τους ψεκασμένους Γεωργαντά και Λογοθέτη της ΕΛΣΤΑΤ (που είχαν διοριστεί από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, ταυτόχρονα με τον Γεωργίου που είχε επιλέξει ο παπακ) και άνοιξαν φάμπρικα για έλλειμμα 4%!!!

Στο εύλογο ερώτημα: Ε, αφού το έλλειμμα ήταν πχ 9,9% (ότι κάτσει), και όχι 15,4% που χάθηκαν 7 χρόνια τώρα τα 12δις€ της διαφοράς και δεν τα έχει βρει κανένας, απάντηση δεν μπορούν να δώσουν. Δεν χρειάζεται άλλωστε, τους αρκούσε η λάσπη μέχρι να κάτσουν στην καρέκλα και να υπογράψουν επίσημα ότι το έλλειμμα ήταν 15,4%. Και οι Σαμαροβενιζέλοι και οι Τσίπροκαμμενοι. Οι τελευταίοι έφαγαν και την δημόσια σφαλιάρα από την ΕΕ και ψήφισαν ρύθμιση (άρθρο 45 στο πολυνομοσχέδιο υποικ) με την οποία το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα τυχόν δικαστικά έξοδα και τη δικηγορική αμοιβή των εμπλεκόμενων νυν και πρώην προέδρων της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά μετά από 6 δίκες η ταλαιπωρία Γεωργίου, και το δούλεμα στους Έλληνες πολίτες συνεχίζεται. 

Και τώρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενώ επίσημα νίπτουν τας χείρας τους και έχουν υπογράψει για έλλειμμα 15,4% συνεχίζουν ανεπίσημα μέσω βουλευτών και τρολ τους την συνωμοσιολογία, και συνεχίζουν το κυνήγι μαγισσών. Ο Μητσοτάκης είναι δέσμιος της προστασίας Καραμανλή για τα ψηφαλάκια, και έτσι η ΝΔ παριστάνει ότι η θέση της για το έλλειμμα είναι γνωστή και σύμφωνη με τα επίσημα δεδομένα και στοιχεία. Το ίδιο και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Είμαστε 7 χρόνια μετά την χρεοκοπία κολλημένοι και ακόμη ψεκαζόμαστε με θεωρίες νεφελίμ για το έλλειμμα 2009. Αντί να πάμε μπροστά γυρνάμε και πάλι στο παρελθόν λες και θα αλλάξει κάτι στα ψέματά μας. Οι τσιπροκαραμανλήδες αφού αποδέχτηκαν και υπέγραψαν το 15,4% έλλειμμα και 300δις χρέος, τώρα είπαν να ταΐσουν με τον ίδιο σανό τους κοψοχέρηδες. Με τους αριθμούς τα πράγματα είναι απλά. Αλλά με τα «νούμερα» είναι ζόρικα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ