Πολιτικη & Οικονομια

Γαβρόγλου: Τώρα ψηφίζουμε, αργότερα βλέπουμε

Φαινομενική διαλλακτικότητα  για κάτι μελλοντικό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Προφανώς αν υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον ο νόμος για τα πανεπιστήμια θ΄ αλλάξει» (Σ.Σ. αφού πρώτα ψηφιστεί, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου (στη φωτογραφία αριστερά, με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον υφυπουργό του κ. Ζουράρυ σκασμένους στα γέλια) σήμερα Τρίτη πρωί, ενώ η συζήτηση για τα επίμαχα άρθρα στη Βουλή συνεχίζεται.

Λεπτομερέστερα, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», ο υπουργός είπε, ανάμεσα στ΄ άλλα:

«Ο στόχος της Δημοκρατίας είναι οι μειοψηφίες να μην έχουν κυρίαρχο ρόλο. Αν δεν αξιοποιηθεί (το να υπάρχει εκπροσώπηση στα όργανα από φοιτητές που έχουν εκλεγεί από την πλειοψηφία) και υπάρχουν προβλήματα η Πολιτεία θα προστατεύσει και τον εαυτό της και τα ιδρύματα»

  • Στην ερώτηση αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος, αν η μειοψηφία συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον (Σ.Σ. η ερώτηση εννοεί αριστεριστές - αναρχοαυτόνομους φοιτητές , απάντησε: «Προφανώς»
  • Ο νόμος Διαμαντοπούλου «βασίστηκε στο ιδεολόγημα ότι τελειώνει η μεταπολίτευση και η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς»
  • Η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στα πανεπιστήμια «όταν υπάρχουν εγκλήματα ενάντια στη ζωή, όπως ακριβώς τα προσδιορίζει ο νόμος. Είμαι υπέρ των αυστηρών ποινών και τού να τιμωρούνται και να παραπέμπονται στον εισαγγελέα ακόμα και για μικρά αδικήματα»
  • «Αυτό που έχει προκαλέσει την παραβατικότητα δεν είναι η έλλειψη της αστυνομικής παρουσίας.  Το ζήτημα είναι πιο σύνθετο. Για πρώτη φορά θα έχουμε ένα πλαίσιο με βάση το οποίο θα μπορούμε να προχωράμε στο θέμα της παραβατικότητας».