Πολιτικη & Οικονομια

Ε. Αχτσιόγλου: «Βλαπτική μεταβολή η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων»

Η υπουργός προανήγγειλε σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων από τον Σεπτέμβρη,

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366245-757495.jpg

«Ο εργαζόμενος, σε περίπτωση που δεν καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές του, θα μπορεί να θεωρήσει ότι η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με καταγγελία της σύμβασης εργασίας, ισοδυναμεί δηλαδή με απόλυση, και να διεκδικήσει τη νόμιμη αποζημίωση», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm». 

Η κ. Αχτσιόγλου προανήγγειλε σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων από τον Σεπτέμβρη, με στόχο να θωρακιστεί η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

«Προσανατολίζουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε σε αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας μία σειρά από προγράμματα, όπως για παράδειγμα αυτό το πρόγραμμα που ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός για τα μπλοκάκια, να μετατρέψει δηλαδή κάποιος την ψευδή αυταπασχόληση σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή την εξαρτημένη εργασία και ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε και τον ρόλο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, για να επιβάλουμε μία τάξη στο εργασιακό τοπίο, όσο είναι δυνατόν, να αντιμετωπίσουμε δηλαδή τα φαινόμενα της παραβατικότητας, που είναι πάρα πολύ έντονα στους χώρους δουλειάς» υπογράμμισε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ