Πολιτικη & Οικονομια

Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο: Πηγαδάκια, πειράγματα και λαμπερές παρουσίες (εικόνες)

Ποιοι έλαμψαν δια της απουσίας τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν, όπως κάθε χρόνο, προκειμένου να απαθανατίσουν τις στιγμές των πολιτικών προσώπων και γενικώς των προσκεκλημένων στην ετήσια δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το παρόν έδωσαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, η ηγεσία της Δικαιοσύνης, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Ποιοι έλαμψαν δια της απουσίας τους; 

Δεν εμφανίστηκαν οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί: η κ.Βασιλική Θάνου, ο κ.Λουκάς Παπαδήμος και ο κ.Παναγιώτης Πικραμμένος. Απόντες ήταν και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι πολιτικοί αρχηγοί, με χαλαρή διάθεση και χαμόγελα  κάθισαν μαζί στο κιόσκι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο κέντρο, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία των μελών του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας που στάθηκαν «παραστάτριες» στο κιόσκι, ντυμένες με τοπικές  ενδυμασίες.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του κατά τη δεξίωση, αναφέρθηκε στις έριδες που έχουν ξεσπάσει μεταξύ δικαιοσύνης και κυβέρνησης. Η διάκριση της δικαστικής εξουσίας από τη νομοθετική και την εκτελεστική δεν αποτελεί προνόμιο των δικαστών αλλά θεσμική εγγύηση για να ασκούν απερίσπαστοι και αμερόληπτοι το δικαιοδοτικό τους έργο, τόνισε.

«Η επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, είναι μια ημέρα τιμής για τους χιλιάδες πολίτες που αντιστάθηκαν στη δικτατορία και τους αγώνες του λαού μας για Λαϊκή Κυριαρχία, Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα για τα 43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν, εθιμοτυπικά, οι κυρίες της πολιτικής, καλοντυμένες ή λιγότερο, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Μάρκου και η Έλενα Ράπτη

Ενδεικτικός της χαλαρής διάθεσης των πολιτικών αρχηγών ήταν ο διάλογος ανάμεσα στους κυρίους Μητσοτάκη, Καμμένο και Τσίπρα, όπως τον περιγράφει το thema.gr. 

«Εχεις μαυρίσει», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ προς τον υπουργό Άμυνας και εκείνος απάντησε ότι πηγαίνει για ψάρεμα πολύ νωρίς το πρωί. 

Τότε ήρθε η παρέμβαση του πρωθυπουργού που κοιτάζοντας τον κ.Μητσοτάκη χαμογελαστός, είπε ότι «άρα έχει ψάρια, η θάλασσα έχει ανάπτυξη, με ΝΔ δεν είχε τόσα ψάρια η θάλασσα; »

Η «πινελιά» επισημότητας στο ντύσιμο του πρωθυπουργού, πάντως,  ήταν μια πουά ποσέτ δεν έμεινε ασχολίαστη  από τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος παρατήρησε ότι πέρασε στο πουά από τη συνήθη λευκή. 

«Βγήκαμε στις αγορές, είπαμε να αναβαθμιστούμε», απάντησε ο πρωθυπουργός.