Πολιτικη & Οικονομια

Δεσμεύουν τραπεζικούς λογαριασμούς της ΑΕΠΙ

Δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364480-753794.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εντολή δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεσης άυλων περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία έχει σχηματίσει δικογραφία, μετά από καταγγελίες και πόρισμα ελέγχου για οικονομικές ατασθαλίες και κακή διαχείριση της επιχείρησης.

Η δέσμευση, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, αφορά ποσά μέχρι 10 εκατ. ευρώ και βάσει πληροφοριών συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν και διασφαλίσεις από μη εξυπηρετούμενο δάνειο της Eurobank, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο της έρευνας για την ΑΕΠΙ, εκδόθηκε βούλευμα που διέτασσε τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων των μελών του ΔΣ της.

Η έρευνα που διενεργείται για την ΑΕΠΙ αφορά τα αδικήματα:

  • της υπεξαίρεσης,
  • της εγκληματικής οργάνωσης,
  • της απιστίας,
  • της φοροδιαφυγής και
  • της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μπήκε στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αρνήθηκε να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο. Τότε, ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στην ΦΑΕ Αθηνών για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου όσον αφορά στις χρήσεις 2010-2015 και κατάσχεσης όλων των βιβλίων και στοιχείων της εταιρείας.  

Ωστόσο, από τον περασμένο Φεβρουάριο η ΑΕΠΙ ελέγχεται και ποινικά πλέον για τα έξι κακουργήματα -έρευνα που διατάχθηκε μετά από πόρισμα της εταιρείας ορκωτών λογιστών Ernst & Young, στο οποίο καταγράφεται απώλεια 50 εκατ. ευρώ μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ