Πολιτικη & Οικονομια

«Δεν μπορεί ένας υπουργός να συνομιλεί με ισοβίτη»

Ανεβάζει τους τόνους ο Β. Κικίλιας εν όψει της εξεταστικής στη Βουλή την Παρασκευή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει τις παρανομίες του Πάνου Καμμένου εν όψει της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, την Παρασκευή, όσον αφορά στην υπόθεση του Noor 1 και στις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας:

«Θα είναι λυπηρό αν παραδεχθούν ένας - ένας οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι μπορεί ένας υπουργός ενός άσχετου υπουργείου να συνομιλεί επανειλημμένως με καταδικασμένο ισοβίτη για ναρκωτικά σε μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας: «Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι το θέμα μπορεί να λήξει (…) κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απαιτήσει να βγουν όλα "στο φως"».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Ηριάννας, ο κ. Κικίλιας χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που «δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πράγματι έχει ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε φραγμό».

«Λειτουργεί με αυταρχισμό. Με τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκεται στη δικαστική εξουσία, τραυματίζει βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα» πρόσθεσε.