- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενιζέλος εναντίον Παρασκευόπουλου - Τασίας που υποστηρίζουν Καμμένο (video)
«Βάζετε τον εαυτό σας ασπίδα στην καταπάτηση των θεσμών»
Σφοδρή αντιπαράθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναφορικά με το αίτημα του Σπύρου Λυκούδη για κλήση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των συνομιλιών με ισοβίτη είχε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου και Νίκο Παρασκευόπουλο.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε, όπως και την προηγούμενη φορά, να απορρίψει το αίτημα ωστόσο η συνεδρίαση πήρε φωτιά όταν ο Ν. Παρασκευπουλος πήρε το λόγο.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επιχειρώντας να καλύψει τον κ. Καμμένο, προέβαλε το επιχείρημα ότι ακόμη και ένας ιδιώτης μπορεί να έχει εντολή να διαλευκάνει κάποιες υποθέσεις, πόσο μάλλον ένας υπουργός. Ο κ. Βενιζέλος εξερράγη, φωνάζοντας «αν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα».
«Ευτελίζετε την κοινοβουλευτική διαδικασία. Βάζετε τον εαυτό σας ασπίδα στην καταπάτηση των θεσμών» είπε ο κ. Βενιζέλος με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Παρασκευόπουλος. «Έχετε καταλύσει τα πάντα τη διάκριση των εξουσιών και το Σύνταγμα και έχετε υποστηρικτές στο παρακράτος σας» υπογράμμισε, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος φώναζε «εσείς είχατε δημιουργήσει παρακράτος».
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατέψει τον κ. Καμμένο ενώ επιτέθηκε και στην κα Χριστοδουλοπούλου «εσείς τα προκαλείτε. Βάζετε τον εαυτό σας ασπίδα». Η κα Χριστοδουλοπούλου απάντησε «έχουμε ανεχτεί παρά πολλά».
Τελικά η Τασία Χριστοδουλοπούλου διέκοψε τη συνεδρίαση για τρία λεπτά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.