- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πλήρωσες τους φόρους σου με μετρητά; Την πάτησες!
Επιβολή προμήθειας στα γκισέ των τραπεζών - Ποιες συναλλαγές αφορά - Ποιοι εξαιρούνται
Με στόχο την περαιτέρω επέκταση της πληρωμής φόρων μέσω του πλαστικού χρήματος και άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιβάλει προμήθεια στα γκισέ των τραπεζών για τον φορολογούμενο που καταβάλει με μετρητά τον… οβολό του στην Εφορία. Μοναδική εξαίρεση, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, οι ανάπηροι και όσοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και μόνο για πληρωμές δόσεων φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.
Το νέο μέτρο στοχεύει τόσο στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όσο και τη μείωση του τελικού ποσού που επιβαρύνει το Δημόσιο για τις συναλλαγές των πολιτών μέσω των τραπεζών. Ειδικότερα, η ΑΑΔΕ εκτιμά πως το ετήσιο κόστος των προμηθειών για τις συνολικές πληρωμές των φορολογουμένων (τέλη και φόροι) θα κατέβει από τα 18,7 εκατ. στα 7 εκατ. ευρώ.
Στα σχέδια της διοίκησης για την περαιτέρω εξοικονόμηση χρημάτων είναι και η συστέγαση-συγχώνευση εφοριών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Δημόσιο μπορεί να γλιτώσει περίπου 2,7 εκατ. ευρώ από το κόστος των μισθωμάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.