Πολιτικη & Οικονομια

Πλήρωσες τους φόρους σου με μετρητά; Την πάτησες!

Επιβολή προμήθειας στα γκισέ των τραπεζών - Ποιες συναλλαγές αφορά - Ποιοι εξαιρούνται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363548-751996.jpg

Με στόχο την περαιτέρω επέκταση της πληρωμής φόρων μέσω του πλαστικού χρήματος και άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιβάλει προμήθεια στα γκισέ των τραπεζών για τον φορολογούμενο που καταβάλει με μετρητά τον… οβολό του στην Εφορία. Μοναδική εξαίρεση, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, οι ανάπηροι και όσοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και μόνο για πληρωμές δόσεων φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Το νέο μέτρο στοχεύει τόσο στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όσο και τη μείωση του τελικού ποσού που επιβαρύνει το Δημόσιο για τις συναλλαγές των πολιτών μέσω των τραπεζών. Ειδικότερα, η ΑΑΔΕ εκτιμά πως το ετήσιο κόστος των προμηθειών για τις συνολικές πληρωμές των φορολογουμένων (τέλη και φόροι) θα κατέβει από τα 18,7 εκατ. στα 7 εκατ. ευρώ.

Στα σχέδια της διοίκησης για την περαιτέρω εξοικονόμηση χρημάτων είναι και η συστέγαση-συγχώνευση εφοριών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Δημόσιο μπορεί να γλιτώσει περίπου 2,7 εκατ. ευρώ από το κόστος των μισθωμάτων. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ