Πολιτικη & Οικονομια

10 μνημεία που πρέπει να στηθούν μετά το μνημείο της ΕΡΤ

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362323-749878.jpg

Πιστεύω ακράδαντα πως το συγκινητικό μνημείο το οποίο εδώ και λίγα 24ωρα κοσμεί το προαύλιο της κυβερνητικής τηλεόρασης πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Εκτός από τους νεκρούς του αγώνα της περιόδου 2012-2014 της ΕΡΤ (;;;;;;;;;;;) ή τους εγκλωβισμένους στα ασανσέρ της (ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιους είναι το μνημείο) νομίζω πως υπάρχουν κι άλλοι αγωνιστές οι οποίοι αξίζουν το δικό τους μνημείο. Είναι χρέος, είναι ιερό καθήκον και είναι μια ευκαιρία να ξαναδούμε λάιβ ξεκατίνιασμα με τη Ραχήλ τη Μακρή. Γιατί λαός χωρίς φανταστικούς ήρωες είναι σαν άνθρωπος χωρίς φανταστικούς φίλους.  

Μνημείο πεσόντων σε ρέιβ πάρτι

Ένα μνημείο για τα πολλά θύματα της σατανικής μουσικής και της ανάγκης για τηλεοπτικές «δημοσιογραφικές» επιτυχίες της δεκαετίας του ’90. Η επιγραφή στο μνημείο θα πρέπει να είναι «Γι’ αυτούς που είδαν κύκλους».

Μνημείο Ελλήνων αστροναυτών

Ένα μνημείο για τους πρωτοπόρους της ελληνικής διαστημικής εποχής. Για όλους αυτούς που χάρισαν στην Ελλάδα εκτόπισμα στον τομέα του διαστήματος. Ενα εκτόπισμα που προς στιγμή χάθηκε, αλλά χάρη στον Νικόλα τον Παππακό ανακτήθηκε (φαίνεται σα να κάνω πλάκα αλλά δεν κάνω. Ο υπουργός τουίταρε επί λέξη: «Η χώρα ανακτά το εκτόπισμά της στον τομέα του διαστήματος»). Η επιγραφή θα είναι «Μπρρρ χρτς χρτς χρτς γκρρρρ ζγκν» που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αλλά δείχνει την ανωτερότητα της ελληνικής γλώσσας στην οποία μπορεί να γραφτεί μια ολόκληρη φράση χωρίς κανένα φωνήεν. 

Μνημείο Ελλήνων θυμάτων του Θατσερισμού

Όπως είναι γνωστό, η περίοδος της διακυβέρνησης από τη Μάργκαρετ τη Θάτσερ στοίχισε πολύ στην Ελλάδα. Ο φόρος αίματος μεγάλος και οι νεκροί αμέτρητοι. Εξού και η απέχθεια που έχουν οι Έλληνες στην τρεις φορές πρωθυπουργό της Αγγλίας. Η επιγραφή θα είναι εμπνευσμένη από πρόσφατη διαβεβαίωση του Έλληνα πρωθυπουργού και θα είναι η εξής: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Αγγλία της Θάτσερ και η ΑΕΚ ποτέ Μάντσεστερ του Φέργκιουσον».

Mνημείο ανθρώπων που πέθαναν από θανατηφόρες ασθένειες που κόλλησαν όταν έκατσαν σε σύριγγα που είχε τοποθετηθεί επίτηδες σε καρέκλα του σινεμά

Ξέρω πως κάποιοι πιστεύετε πως αυτό το μνημείο αναφέρεται σε ένα χαζό αστικό μύθο. Ίσως να είστε οι ίδιοι που δεν πιστεύετε ότι ο αγώνας της Ραχήλ της Μακρή, της Ζωής της Κωνσταντοπούλου και του Θάνου Μικρούτσικου για μια πραγματικά συριζαϊκή ΕΡΤ είχε νεκρούς. Δεν με νοιάζει. Το μνημείο αυτό πρέπει να στηθεί. Και στην επιγραφή του να έχει τη φραση «Η ΓΗ ΗΝΕ ΕΠΗΠΕΔΗ!!!!!!»

Μνημείο θυμάτων 12/12/12

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μνημείο όλης της ανθρωπότητας που εξαφανίστηκε στις 12 Δεκμβριου του 2012, όταν ένας κομήτης έπεσε στη Γη επαληθεύοντας μια προφητεία της Μάγιας της Μέλισσας. H επιγραφή θα είναι «Σας τα ’λεγε ο Λιακόπουλος αλλά δεν ακούγατε».

Μνημείο θυμάτων αυνανισμού

Παρότι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο αυνανισμός κουφαίνει, τυφλώνει και σε κάνει υπουργό, ποτέ δεν έχει στηθεί ένα μνημείο που να τιμά τα θύματα αυτής της μάστιγας. Αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει με αυτό το υπέροχο γλυπτό το οποίο θα συνοδεύεται από τη φράση «Αφήστε με να ολοκληρώσω».

Μνημείο σπασμένου αγωνιστικού iphone

Μετά την τοποθέτηση του καλαίσθητου κοντέινερ η πλατεία Εξαχρείων είναι σχεδόν τέλεια. Το μόνο που λείπει είναι ένα μνημείο που θα τιμά τις θυσίες των αγωνιστών που την έχουν για ορμητήριο. Που τιμά τα iphone των αγωνιστών που έχουν καταστραφεί στον αγώνα για έναν άλλο κόσμο, που είναι εφικτός σα σύνδεση με καλό σήμα. Η επιγραφή θα γράφει «Είμαστε ρεαλιστές, ζητάμε 4g μέσα σε τούνελ».

Μνημείο ΠΑΣΟΚ

Κανένα κόμμα δεν έχει διωχθεί όσο το ΠΑΣΟΚ. Το σύστημα δεν ξέχασε αυτούς που το 1981 έφεραν στην Ελλάδα τον σοσιαλισμό και αργά αλλά σταθερά τους εκδικείται βάζοντας στην πορεία τους θεσμικά εμπόδια, όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Πολάκης. Όλοι οι διωχθέντες σύντροφοι, όλο το κίνημα, αξίζει ένα μνημείο, ιδιαίτερα τώρα που ο Πράσινος Ήλιος αντικαθίσταται από τον Πεντακέφαλο Καραφλό. Και τίποτα δεν θα μπορούσε να αποδόσει καλύτερα την ουσία του ΠΑΣΟΚ από τη μορφή του Άκη του Τσοχατζόπουλου. Η επιγραφή θα είναι η ιστορική φράση του Γιαννου Παπαντωνίου «Για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι».

Μνημείο πεσόντων δημοσίου τομέα

Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά οι κατασυκοφαντημένοι δημόσιοι υπάλληλοι μετράνε δεκάδες θύματα. Περισσότερα και από την ΕΡΤ! Και τα περισσότερα από αυτά έχουν φύγει από ακατάσχετη αιμοραγία των γεννητικών οργάνων συνεπεία επίμονου ξυσίματος. Κάποιος πρέπει επιτέλους να μιλήσει γι’ αυτούς τους ανώνυμους αγωνιστές που δεν διστάζουν να θυσιαστούν προκειμένου να διατηρηθεί για πάντα το στερεότυπο του δημόσιου υπαλλήλου. Στη βάση του μνημείου θα σκαλιστεί η συνταγή ενός αγαπημένου φαγητού του Κώστα του Καραμανλή.

Μνημείο θυμάτων σεξισμού

Όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν άντρες που αν δίπλα τους περάσει μια γυναίκα γυρίζουν να την κοιτάξουν. Υπάρχουν άντρες που μπορεί να κοιτάξουν το ντεκολτέ μιας γυναίκας. Υπάρχουν άντρες που μπορεί να εκφράσουν το θαυμασμό τους για το σώμα μιας γυναίκας. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που δεν εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τα σώματα όλων των γυναικών. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι, ακόμα πιο τερατώδεις, που τολμούν να ασκήσουν κριτική σε γυναίκες και δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτωσεις που γυναίκες γίνονται αντικείμενο σάτιρας. Ακόμα και γυναίκες εκλεγμένες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όλα αυτα τα θύματα του σεξισμού πρεπει να τιμηθούν με ένα μνημείο αντάξιο του καθημερινού τους δράματος. Η επιγραφή του μνημείου θα λέει: «Όλοι οι άντρες είναι γουρούνια». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ