Ελλαδα

Στη Δικαιοσύνη το βίντεο με τον ρασοφόρο που βανδαλίζει το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα (video)

H πρώτη κίνηση κατά του «πατήρ Κλεομένη» από την γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364382-753627.jpg

Η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, παρέπεμψε στη δικαιοσύνη το βίντεο με τον βανδαλισμό μνημείου Ολοκαυτώματος στη Λάρισα από ρασοφόρο, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Στο βίντεο, το οποίο δημοσίευσε τη Δευτέρα στο YouTube ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης», ο ρασοφόρος φτύνει και κλωτσά το μνημείο και βρίζει χυδαία τους Εβραίους.

Για το θέμα εξέφρασε την αγανάκτησή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, το οποίο σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει το περιστατικό «επαίσχυντο και λυπηρό», και ζητά από τις αρμόδιες αρχές τη σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

«Ο ρασοφόρος βεβήλωσε με χυδαιότητα το πρώτο μνημείο Ολοκαυτώματος που ανεγέρθηκε στην Ελλάδα το 1987 στην μνήμη των Εβραίων που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα του θανάτου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εκφράζει την βεβαιότητα ότι όλοι οι τοπικοί φορείς της Λάρισας θα αποδοκιμάσουν το περιστατικό, «θα απομονώσουν τους δράστες και θα σεβαστούν το μνημείου του Ολοκαυτώματος της Λάρισας και την Εβραϊκή κοινότητα η οποία είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ