Πολιτικη & Οικονομια

Επιστολή στους Financial Times Έλληνα τραπεζίτη: Σας παρακαλώ, σταματήστε να προωθείτε τον Βαρουφάκη

Οι αρθρογράφοι «ρίχνουν αλάτι στην πληγή» των Ελλήνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361260-748044.jpg
EPA/ANDY RAIN

Ο γιος του ιδρυτή της Τράπεζας Εργασίας, Στέφανος Καψάσκης, ο οποίος εργάζεται και αυτός στον τραπεζικό τομέα απέστειλε στη βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times μια επιστολή-έκκληση.

Ο κ. Καψάσκης κάνει σαφές το αίτημά του από τον τίτλο της επιστολής: «Σας παρακαλώ, σταματήστε να προωθείτε τον Βαρουφάκη»

Η επιστολή του κ. Καψάσκη:

Κύριε, ως μακροχρόνιος αναγνώστης των Financial Times, δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς, δύο φορές μέσα σε τρεις ημέρες, αρθρογράφοι των Financial Times θεώρησαν πρέπον να προωθήσουν τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και τη δουλειά του (ο Martin Wolf στο “Summer books, Life & Arts” στις 24 Ιουνίου και ο Wolfgang Münchau στο “Η Ελλάδα προσφέρει μαθήματα στο πώς να διαπραγματευθεί το Grexit” στις 26 Ιουνίου 2017).

Όσοι από εμάς αναγκαστήκαμε να βιώσουμε την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη με τους πιστωτές της Ελλάδας το 2015 (στην πραγματικότητα, ένα εξάμηνο παιχνίδι «κοκορομαχίας») και ακόμα αναγκαζόμαστε να ζήσουμε με τη ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία (υπολογίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος πως υπερβαίνει τα 85 δισ. ευρώ ή το 46% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), δικαιούμαστε να αισθανόμαστε ότι ο κ. Wolf και ο κ. Münchau ρίχνουν αλάτι στην πληγή με το να διατηρούν τη μακρόχρονη εκστρατεία αυτοπροβολής του, της οποίας η εξάμηνη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι παρά ένα μόνο (ακριβό) κεφάλαιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.