- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κάνουν φύλλο και φτερό τις αγοραπωλησίες ακινήτων για μαύρο χρήμα
Αναδρομικό χαράτσι από την Εφορία
Εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών , με στόχο τον εντοπισμό «μαύρου» αφορολόγητου χρήματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», επικαλούμενη την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η Εφορία θα κάνει διασταυρώσεις ανάμεσα στο τίμημα που δηλώθηκε και τα ποσά που κατατέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργολάβων την περίοδο 2001-2011. Στην περίπτωση που εντοπιστούν διαφορές, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει αναδρομικά τον φόρο που αναλογεί στο ποσό που δεν δηλώθηκε στην εφορία.
Πρώτα η εφορία θα καλέσει τον αγοραστή και θα τον ενημερώσει για το ποσό του φόρου μεταβίβασης που πρέπει να πληρώσει βάσει της διαφοράς αντικειμενικής και πραγματικής τιμής αγοράς. Ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει αναδρομικά και εκπρόθεσμα.
Αν δεν ανταποκριθεί ο αγοραστής η εφορία θα “χτυπήσει την πόρτα” του πωλητή, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει τον φόρο μεταβίβασης 3% για να γλιτώσει και τα πρόστιμα για την αδικαιολόγητη αύξηση περιουσίας που φτάνουν ως και το 100%.
Όσους αρνηθούν να πληρώσουν τους περιμένει βαρύ χαράτσι καθώς η εφορία θα τους επιβάλει τον παλιό φόρο μεταβίβασης 10% ο οποίος θα έχει προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Ειδικά στην περίπτωση του πωλητή ο συντελεστής μπορεί να φτάσει και το 45% για απόκρυψη χρήματος μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις που φτάνουν το 100%.
Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο 2001-2011 έχουν κατασκευαστεί 182.103.538 τ.μ με βάση τα στοιχεία των οικοδομικών αδειών, και τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στις νέες κατασκευές και όχι σε επαγγελματικά ή παλαιά ακίνητα, με αποτέλεσμα τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να πιστεύουν ότι διακινήθηκαν μεγάλα "μαύρα" ποσά κι έτσι το Δημόσιο απώλεσε σημαντικά έσοδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμβάθυνσης μιας ήδη στενής σχέσης»
Όσα είπε για τη δίκη των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα
«Δουλειά μου είναι να μην κάνω πίσω σε καμία παθογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.