Πολιτικη & Οικονομια

Edito 3

Η ζωή μου μοιάζει με παραμύθι

Φώτης Γεωργελές
ΤΕΥΧΟΣ 3
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Και να, στη γνωστή του πόζα που λάτρεψε ο φακός, να αντικρίζει με προτεταμένο το γρανιτένιο του σαγόνι κάθε κάμερα που πλησιάζει. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, έχουμε δίπλα μας ένα επώνυμο μέλος της κοινωνίας μας, κάποιον που όλοι ξέρετε. Είναι διάσημος επειδή ενδιαφερόμαστε γι’ αυτόν και ενδιαφερόμαστε γι’ αυτόν επειδή είναι διάσημος. Θα θέλαμε να μάθουμε ποιος είστε πραγματικά.

Η ζωή μου μοιάζει με παραμύθι. Απ’ αυτά που ονειρεύονται όλοι. Μπορείτε να τη διαβάσετε στην αυτοβιογραφία μου με τίτλο Ανεβαίνοντας στην κορυφή από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Απόψε όμως που μου κάνατε την τιμή να με καλέσετε στην εκπομπή σας, θ’ ανοίξω για σας και τους τηλεθεατές μας το σπίτι μου. Θα σας μαγειρέψω μακαρόνια με φρούτα της θάλασσας. Θα φτιάξω ένα γρήγορο ελληνικό σούσι ντομάτας με μους από τζατζίκι. Θα σας δείξω πώς γυαλίζουν τα παπούτσια τόσο ώστε να καθρεφτίζεται επάνω τους η εξουσία. Μου αρέσει η οικογενειακή ζωή. Αγαπώ την οικογένειά μου, ένας άνδρας πρέπει να προσφέρει ασφάλεια. Είμαι ευτυχισμένος, η ζωή μού προσέφερε τα πάντα απλόχερα. Ο γάμος μου είναι επιτυχημένος, οι δουλειές μου πάνε πολύ καλά. Με ζηλεύουν. Οι μίζεροι με κατηγορούν. Γιατί είμαι επιτυχημένος, γιατί η οικογένειά μου είναι θαυμάσια. Πόσο αγαπιόμαστε. Η γυναίκα μου μπορεί να μιλήσει για μένα. Έλα εδώ, καλή μου, έλα να σε φιλήσω μπροστά στον φακό. Δεν αξίζει να κάνεις τίποτε αν κανείς δεν το βλέπει. Πες, καλή μου, πώς σε κατέκτησα, πώς σου έκανα πρότασή εκείνο το καλοκαίρι στην Μπελίζ. Ήταν σούρουπο και της έπιασα το Χέρι. Της φόρεσα ένα θαυμάσιο μονόπετρο, προσφορά γνωστού οίκου κοσμημάτων, και την κοίταξα στα μάτια. Τα υπόλοιπα ας τα κρατήσουμε για μας. Ίσως σε μια άλλη εκπομπή.

Εδώ είναι τα παιδιά. Είναι η ευτυχία μας. Ένας σωστός εραστής γίνεται ο καλύτερος πατέρας. Έτσι δεν είναι, γλυκιά μου; Προβλήματα στύσης. Κολπική λίπανσή. Μπότοξ. Ο νεαρός του κοσμηματοπωλείου. Θέλετε να σας δείξω την γκαρνταρόμπα μου; Αυτό είναι το δωμάτιο με τα παπούτσια. Δεν φοράω ποτέ το ίδιο ζευγάρι. Μακριά πόδια. Το στήθος επτά εκατοστά μεγαλύτερη διάμετρο από τη μέση. Αναιδή χαρακτηριστικά, σφιγμένα από την πολλή κόκα, την πολλή γυμναστική, το βάψιμο. Γυαλάδα από το στέγνωμα του προσώπου. Πες κάτι στην κάμερα, χρυσή μου. Δεν πίνεις ποτέ λευκό κρασί κρατώντας το ποτήρι από την κούπα, ούτε κόκκινο κρατώντας το ποτήρι από το πόδι. Σ’ ευχαριστούμε, γλυκιά μου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για τη βοήθεια που μου προσφέρει, και βέβαια τον Δημιουργό. Αυτός με οδήγησε εδώ που έφτασα. Όλα όσα βλέπετε είναι με τη δικιά του καθοδήγηση. Και με το εμπόριο όπλων. Πρέπει να είσαι δραστήριος στη ζωή. Πληθωρικός. Δυναμικός. Δεν παίζει ρόλο τι ξέρεις αλλά ποιον ξέρεις. Η ζωή με δίδαξε νωρίς. Τις μεγάλες αλήθειες, ναι, μπορώ να τις μοιραστώ μαζί σας. Ζήσε την αγάπη. Όταν θες κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις. Οι γυναίκες λατρεύουν τη δύναμη. Χρησιμοποίησε επαγγελματίες. Μη μιλάς. Να σου γράψουν τα λόγια. Να σου επιλέξουν στιλίστες τα ρούχα, διακοσμητές τα έπιπλα. Είμαι αυστηρός με τους συνεργάτες μου. Τους ζητάω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Όπως ζητάω και από τον εαυτό μου. Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, υπεύθυνος προγράμματος, προσωπικός γυμναστής, ορθοδοντικός, δερματολόγος, διαιτολόγος. Νέο και βελτιωμένο. Χειρουργικά μεγεθυσμένο. Σιλικόνη. Κολλαγόνου. Οι losers πάντα θα σε φθονούν. Πιστεύω στον εαυτό μου, αυτό είναι το μυστικό. Μανικιούρ και σοκολατί μαύρισμα. Συνεχόμενο σολάριουμ. Χημικό πίλινγκ. Λευκασμένα δόντια. Κρέμες κυτταρικής ανανέωσης. Η σκληρή δουλειά είναι το μυστικό. Το μυστικό για να παραμείνεις στην κορυφή είναι να μην αποτελείς απειλή. Να είσαι ένα τίποτα. Ένα κενό το οποίο μπορεί να συμπληρώσει το κοινό. Ένας καθρέφτης. Ρετίν Α. Λοραμπολίν. Ρογκέιν. Κοιτάξτε τι ευτυχισμένοι που είμαστε. Θυροξινικό νάτριο για αδυνάτισμα. Στεροειδή. Χαμογελάω πάντα. Χαμογελάστε. Η ευτυχία μας πρέπει να είναι ευδιάκριτη. Χαμογέλασε κι εσύ, γλυκιά μου.

Έχετε πετύχει όλους σας τους στόχους, έχετε φτάσει στην κορυφή. Ποια είναι τώρα τα σχέδιά σας για το μέλλον, πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια;

-Νεκρό.