- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μήνυμα Τσίπρα προς την ΕΕ: Οι προοδευτικές δυνάμεις να βάλουν τη σφραγίδα τους στη νέα Ευρώπη
Η διάκριση Αριστεράς - Δεξιάς παραμένει η κυρίαρχη πολιτική διαφοροποίηση
Το μήνυμα ότι οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους στη συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβαση του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε ότι χρειάζονται ισχυρές δεσμεύσεις και πράξεις για την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είπε ότι «η διάκριση Αριστεράς-Δεξιάς παραμένει η κυρίαρχη πολιτική διαφοροποίηση στην Ευρώπη και το αποτέλεσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο το βεβαιώνει». Υπογράμμισε ότι «η ήττα της ακροδεξιάς στη Γαλλία καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη αποτελεί το πιο σημαντικό μήνυμα». Για να τονίσει, παράλληλα, ότι «ωστόσο, κάνουν λάθος όσοι υπολογίζουν στη διαρκή ηγεμονία της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, γιατί αυτή αποτέλεσε την αιτία της γέννησης και όχι της ήττας του αντιευρωπαϊσμού».
Κατόπιν αυτών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε πολιτικά αποτελέσματα για την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης». «Ισχυρές δεσμεύσεις και πράξεις. Να δοθεί τέλος στις εξαιρέσεις, όπως συνέβη με την περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα», τόνισε.
«Οι προοδευτικές δυνάμεις να βάλουν την σφραγίδα τους στην συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.