- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλήρης κάλυψη Κοντονή στον Καμμένο: Μίλησε με τον Γιαννουσάκη για να μάθουμε την αλήθεια
Καμία αναφορά Τσίπρα στον υπουργό
Πλήρη πολιτική κάλυψη στον υπουργό Άμυνας για την επικοινωνία που είχε με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη συνεχίζει να παρέχει η κυβέρνηση.
Mιλώντας στη Βουλή, ο Σταύρος Κοντονής εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι «αρνητικό» που ο Πάνος Καμμένος – ακόμη και αν ενέργησε παρατύπως - ενθάρρυνε τον Γιαννουσάκη για «να μάθει η κοινωνία την αλήθεια» για το Noor 1.
«Ακόμη και παρατύπως αν ενήργησε – την ενθάρρυνση να μάθουμε την αλήθεια από έναν υπουργό προς ισοβίτη αυτή την πράξη δεν μπορείτε να το χαρακτηρίσετε a priori αρνητικό- είναι δικαιολογημένος… Λειτουργεί προς όφελος αποκάλυψης αλήθειας που ενδιαφέρει την κοινωνία, δηλαδή ποια σκοτεινά κυκλώματα και πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, παραδεχόμενος ότι ο υπουργός Άμυνας μπορεί να ενέργησε και παράτυπα.
Πρέπει, πρόσθεσε ο κ. Κοντονής. να εργαστούμε όλοι για να αποκαλυφθεί η αλήθεια κι όχι για τη συγκάλυψή της.
Ενδεχόμενο πρότασης μομφής από τη ΝΔ
Να απαντήσει ενώπιον της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αν είναι φυσιολογικό να μιλάει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ισοβίτη στην φυλακή, και τι έπραξε ο ίδιος ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, κάλεσε νωρίτερα τον Σταύρο Κοντονή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντάς του αν το θεωρεί λογικό ένας υπουργός, μέλος της εκτελεστικής εξουσίας, να παίρνει τηλέφωνο μια εισαγγελέα, μέλος της δικαστικής εξουσίας, να παίρνει τηλέφωνο, να την καθοδηγεί τι ώρα θα πάει και σε ποια φυλακή κι αν είναι φυσιολογικό ο ισοβίτης να παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό για να συνεννοούνται ποια θα είναι η κατάθεσή του.
«Μού κάνει εντύπωση για ποιο λόγο αποφασίσατε να παίξετε το συνήγορο του Καμμένου και να πάρετε πάνω σας την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί» σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Έχετε να μας υποδείξετε μια παρόμοια περίπτωση κατά το παρελθόν; Ή η αγάπη σας για την καρέκλα σάς κάνει να τα παραβλέπετε όλα ακόμη και αυτού του τύπου τις συμπεριφορές;» είπε προς τον κ. Κοντονή και συνέχισε: «Πώς τεκμηριώνεται η διάκριση των εξουσιών όταν ο υπουργός παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δικαστική διαδικασία;».
Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης εξήρε τη «διαφορετική συμπεριφορά» του κ. Κουρουμπλή που «πήρε απόσταση από αυτή την ιστορία» και εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσει στην έρευνα για τον λιμενικό υπάλληλο, ο οποίος -όπως ο ίδιος είπε- ήταν εκτός υπηρεσίας και ακούγεται να λέει: «Δεν με ενδιαφέρει η ουσία, με ενδιαφέρει να μη γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης».
«Εσείς, κ. Κοντονή, ενδιαφέρεστε τι γίνεται στη Δικαιοσύνη; Ο κ. Πολάκης έγραψε ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα. Ερευνήσατε αν υπάρχει; Κι αν υπάρχει τι κάνετε; Αν δεν υπάρχει, τι κάνατε για να προστατεύσετε τη Δικαιοσύνη από τις ύβρεις του υπουργού; Και αν δεν κάνατε τίποτα από τα δύο τι είδους υπουργός είστε;», έθεσε επίσης το ερώτημα ο βουλευτής της ΝΔ.
Ακόμη τον κάλεσε να απαντήσει αν έχει ελέγξει αν η εισαγγελέας ήταν σε επαφή με τον κ. Καμμένο, πώς θα ελεγχθεί η πράξη της πειθαρχικά και τι ρόλο είχε ο λιμενικός υπάλληλος εκεί. Κατέληξε δε λέγοντας: «Για να δούμε ποιος είναι ο Κοντονής, ή είναι η καρέκλα πάνω από όλα».
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής για τις φερόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιανουσσάκη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του Noor 1, άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Θέλετε να κάψετε τον Καμμένο;
«Κ. Κοντονή είπατε ότι μπορεί ο κ. Καμμένος να ενήργησε παράτυπα, αλλά δικαιολογείται… Ή απλώς κάνετε τον κακό συνήγορο του Καμμένου, ή προσπαθείτε να τον κάψετε» επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης.
Όπως ανέφερε, «οι εξελίξεις τελευταίων ημερών δείχνουν ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και καταδεικνύουν και μια παρακμή και χτυπήματα κατά δημοκρατίας. «Εσείς τι κάνατε για να προστατέψετε Δικαιοσύνη από εξωθεσμικές παρεμβάσεις; Αλλά τι λέω; Αφού σήμερα τις δικαιολογήσατε. Εκτίθεστε» σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Καμία αναφορά Τσίπρα στον Καμμένο
Αναφερόμενος πάντως στην υπόθεση του Noor 1 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι πρόκειται για «άθλια υπόθεση με δύο τόνους ηρωίνης και μυστηριώδεις θανάτους πολλών κρίσιμων μαρτύρων». Η κυβέρνηση, ανέφερε, στο πλαίσιο των συνταγματικών αρμοδιοτήτων και της δικαιοκρατίας θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να εξετάσει τις υποθέσεις, ο ελληνικός λαός να μάθει και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν».
«Κύριε Κοντονή, είναι θεμιτή πρακτική να συνομιλεί ένας Υπουργός με έναν κατάδικο;»
Από την πλευρά του, οΓραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής την ακόλουθη παρέμβαση:
«Ακούσαμε τον Υπουργό να δικαιολογεί τον κ. Καμμένο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα ένας Υπουργός να επικοινωνεί με έναν κατάδικο και να τον προτρέπει να πει την αλήθεια. Ας το δεχτούμε ότι έγινε έτσι και έχω 3 ερωτήσεις, κύριε Υπουργέ.
Αν ξέρατε όντως ότι έγινε αυτή η επικοινωνία και είχε την έγκρισή σας;
Αν είναι θεμιτή πρακτική να συνομιλεί ένας Υπουργός με έναν κατάδικο και αν υπάρχουν και άλλοι Υπουργοί της κυβέρνησης που επικοινωνούν με υπόδικους ή με κατάδικους – γιατί έχουμε και κάποιες άλλες υποθέσεις στη Βουλή.
Αν νομίζετε ότι με αυτές τις πρακτικές εμπεδώνετε ένα αίσθημα εμπιστοσύνης του Έλληνα πολίτη προς την ελληνική δικαιοσύνη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.