Πολιτικη & Οικονομια

«Πάγωμα» της δόσης προς την Ελλάδα ζητεί αρθρογράφος της Bild

Αποκαλεί «κόλπο» τη συμφωνία του Eurogroup και κατηγορεί τον Σόιμπλε 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης στήριξης 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα καλεί τη γερμανική Βουλή γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας Bild. Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας έχει τίτλο «Σταματήστε αυτό το πακέτο βοήθειας», ενώ αποκαλεί «κόλπο» τη συμφωνία του Eurogroup της Πέμπτης, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα αθετείται η υπόσχεση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για άμεση χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι το καλοκαίρι του 2015 η γερμανική Βουλή ενέκρινε το τρίτο μνημόνιο για την Ελλάδα με βάση την υπόσχεση για συμμετοχή του ΔΝΤ. Δύο χρόνια αργότερα όμως, όπως αναφέρει, η υπόσχεση δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ το Ταμείο μετέθεσε την εκταμίευση χρημάτων έως ότου οι εταίροι ρυθμίσουν ικανοποιητικά το χρέος.

Να σημειώσουμε ότι βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών αλλά και του Χριστιανοδημοκρατικού μπλοκ έχουν ζητήσει να τεθεί η συμφωνία του Eurogroup στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να απαντά ότι δεν συμφωνήθηκαν ουσιαστικές αλλαγές στο μνημόνιο και να προειδοποιεί ότι μεταφορά στην Ολομέλεια θα προκαλούσε αρνητικές αντιδράσεις στις αγορές.