Πολιτικη & Οικονομια

Παπαδημητρίου: Μειώσαμε τις συντάξεις κατά 25%, αλλά ο Σόιμπλε είναι ανέντιμος

Δήλωση που διαψεύδει τα non paper του Μαξίμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359176-744361.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τη μείωση των συντάξεων κατά 25% έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, αλλά δεν το λέει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο υπουργός Οικονομίας είπε: «έχουμε εγκρίνει τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις, μόλις πρόσφατα μια μείωση συντάξεων κατά 25%» προσπαθώντας να πείσει ότι η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές.

Η αναφορά του κ. Παπαδημητρίου συμπεριλαμβάνεται στη συνέντευξή του στη γερμανική Die Welt στην οποία ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας εξαπολύει επίθεση κατά του Σόιμπλε λέγοντας ότι η συμπεριφορά του είναι ανέντιμη. «Δεν θέλω να θέλω να φανώ αγενής, αλλά η συμπεριφορά (του κ. Σόιμπλε) μου φαίνεται ότι είναι ανέντιμη», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt» ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας.

«Η Ελλάδα γίνεται εξιλαστήριο θύμα», συνέχισε ο κ. Παπαδημητρίου. «Ο κ. Σόιμπλε πρέπει να πει στους ψηφοφόρους του ότι η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί και μπορεί κατόπιν να τους εξηγήσει ότι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο διεγράφησαν χρέη της».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ