- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κώστας Αχ. Καραμανλής στη Λέσβο: Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην κρατική μηχανή
Στο νησί που χτυπήθηκε από τον σεισμό μαζί με τον Αθανασίου
Συγχαρητήρια στην κρατική μηχανή έδωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ που μετέβη στο νησί της Λέσβου, για να δει από κοντά την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τον σεισμό
Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην κρατική μηχανή, να δώσουμε συγχαρητήρια στον στρατό της περιοχής, στην πυροσβεστική, στην αστυνομία, στην εκκλησία, γιατί όλες αυτές τις δύσκολες ώρες όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει επιδείξει μεγάλη αυταπάρνηση είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Καραμανλής.
Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε ότι μετέβη στο νησί μαζί με τον βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην περιοχή Χαράλαμπο Αθανασίου, έπειτα από εντολή του κ. Μητσοτάκη «για να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους, να δώσουμε συλλυπητήρια -είδαμε πριν από λίγο τους συγγενείς του θύματος- και να καταγράψουμε τις ζημιές».
Αναφερόμενος σε σύσκεψη που θα γίνει απόψε στο νησί, ο κ Καραμανλής είπε ότι πρέπει να εξεταστούν μια σειρά μέτρων για τους κατοίκους του χωριού Βίσα, που πρότεινε ο κ Αθανασίου: «Πρέπει να γίνουν διευκολύνσεις και κάποιες απαλλαγές, τόσο για τον ΕΝΦΙΑ όσο και για τον ΕΦΚΑ , γιατί όπως βλέπουμε εδώ, η ζημιά είναι πρωτοφανής. Το χωριό στην ουσία έχει καταστραφεί ολοσχερώς» τόνισε και συμπλήρωσε πως είναι καλό να γίνει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών ώστε να μπορέσει να βοηθήσει και η ΕΕ όπου υπάρχει κονδύλι για τις φυσικές καταστροφές. Όπως ανέφερε η Επίτροπος κ. Κρέτσου έχει ενημερωθεί από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και «απ ό,τι καταλαβαίνω θα δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία», ενώ αναμένεται να επισκεφθεί το νησί.
«Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική, στον Στρατό και στην κρατική μηχανή που κάνουν τα αδύνατα δυνατά οι άνθρωποι για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Γιατί όπως βλέπετε, είναι ακόμη επικίνδυνη η κατάσταση, ο κόσμος δεν πρέπει να μπει στα σπίτια του μέχρι να γίνει ολόκληρη η καταγραφή» υπογράμμισε ο κ Καραμανλής.
Από την πλευρά του και ο Χαράλαμπος Αθανασίου υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λειτούργησε έγκαιρα ο κρατικός μηχανισμός, ενώ ενημέρωνε από την πρώτη στιγμή για την κατάσταση τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πυροσβεστική υπηρεσία κατέβαλε συγκλονιστικές προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό της άτυχης γυναίκας, η αστυνομία, ο στρατός, η εκκλησία και βεβαίως η τοπική αρχή που ήρθε με έτοιμο πρόγραμμα.
«Η καταστροφή είναι βιβλική και έχουμε κάνει μια σειρά προτάσεων που πιστεύουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου μπορούν να υλοποιηθούν για να ανακουφιστεί ο κόσμος» συμπλήρωσε ο κ. Αθανασίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.